Resmi açıklama geldi:AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım

AK Parti MKYK'dan sonra açıklamalarda bulunan Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

  • 1476

 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Sayın Ahmet Davutoğlu, yeniden aday olmayacaklarını açıkladılar. Kendilerine bugüne kadar yapmış oldukları görevlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Kurucu genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olması sonrasında genel başkan seçimi için bir mekanizma kurulmuş ve bu mekanizma o günden beri aynı şekilde işlemektedir. Yapılan istişarelerin neticesinde bir tablo ortaya çıkmış ve büyük bir mutakabatla Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı seçilmiştir. Bu şerefli görev için kendisini kutluyoruz.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Binali Yıldırım Genel Başkan adayı olarak yaptığı ilk konuşmasına her zamanki gibi espri yaparak başladı. Konuşmasının hazır olmadığını Temel fıkrasıyla bağdaştıran Yıldırım konuşmasına çok değerli dava arkadaşlarım diyerek ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladı.

"Şunu herkes bilmelidir. Ak Parti bir dava partisidir. Ak Parti milletin geleceğini inşa eden partidir. Başka kurucu liderimiz olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla büyük bir uyum ile çalışarak büyük Türkiye'yi oluşturmak için en güzel şekilde çalışacağız."

Yıldırım ayrıca terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği ve teröröün bu topraklardan silineceği sözü verdi.

Bakmadan Geçme