Rusya'dan YPG itirafı: Suriye'de Kürt güçlerini eğittik

Rusya'nın geçtiğimiz Eylül ayından buyana Suriye'deki askeri operasyonlarını yöneten komutanın Korgeneral Aleksander Dvornikov olduğu ortaya çıktı. General Dvronikov, Suriye'de sadece havada değil, kara komando birlikleriyle de varlık gösterdiklerini ve aynı zamanda Kürt gerillaları da eğittiklerini itiraf etti

  • 857

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 30 Eylülde Suriye’ye Beşar Esad’ın davetiyle askeri harekat başlattığını ilan ettiği tarihten günümüze buradaki Rus birliklerine komuta ettiğini gazeteye verdiği geniş demeçte itiraf eden Korgeneral Aleksander Dvornikov, “Bir bakıma itiraf etmem gerek. Suriye’de IŞİD ve El Nusra gibi terörist guruplara karşı sadece savaş uçaklarımızla karşı koymadık. Karada özel komando birliklerimiz de aktif rol aldı. Bu komandolar savaş alanlarında aktif rol alarak, bombardıman uçaklarımıza hedef belirlemede yardımcı oldu” dedi.


 


Rusya’nın Suriye harekatına başladığı geçtiğimiz Eylül ayı sonunda Suriye topraklarının yüzde 70 oranında terörist gurupların elinde bulunduğunu ve başkent Şam’ın düşmek üzere olduğunu demecinde hatırlatan General Dvornikov, “Kısa zamanda önemli işler yaptık. İlk etapta IŞİD ve El Nusra terör örgütlerine Türkiye sınırı üzeriden verilen desteği büyük ölçüde kestik. Ardından komandolarımız yanı sıra Suriye’ye gönderdiğimiz askeri danışmanlarımız Suriye ordu birliklerini ve kuzeydeki Kürt gerillaları eğitti. 

Rusya’nın Lazkiye hava üssündeki ana karargahıyla Şam ordu birlikleriyle vatanperver Kürt gurupları arasında koordinasyon sağlandı. Askeri danışmanlarımız Kürt gerillalara nasıl savaşmaları gerektiğini öğretti. Şam yönetimiyle Kürtler arasında belirli görüş ayrılıkları bulunmasına rağmen ortak düşmana karşı güç birliği yapmalarını sağladık. Günümüzde Suriye’den ana vurucu gücümüzü geri çekmiş olmamıza rağmen orada nokta operasyonlar gerçekleştirecek yeterli derecede askeri varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Lazkiye bölgesi teröristlerden tamamen temizlendi. Çok yakında IŞİD’in Irak ile bağlantısı da kesilecek. Ben bu demeci verdiğim sıralarda Suriye’nin tarihi şehri Palmira’nın ele geçirilmesi harekatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme