'Rusya'dan dönen tarım ürünlerinin yüzde 75'ini devlet olarak karşıladık'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Kriz patlak verdiğinde Rusya sınırından dönen tarım ürünlerinin yüzde 75'ini devlet olarak karşıladık' dedi.

  • 768

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tük hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya sınırından dönen tarım ürünlerinin yüzde 75'ini devlet olarak karşıladıklarını belirtti.

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Çavuşoğlu, ilçede 14 senede bir çok hizmet yaptıklarını belirterek, ilçenin makus talihini barajlar ve havaalanları ile değiştirdiklerini anlattı.

İlçeye şimdi de yat limanı, balıkçı barınağı ve yeni yollar yapacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, Alanya'daki Alaaddin Keybukat Üniversitesinin bazı fakültelerini Gazipaşa'da açmayı istediklerini anlattı.Çavuşoğlu, bu sene Antalya'ya yapılan enerji yatırım miktarını katladıklarını ve dört katına çıkarabilecekleri bütçelerinin olduğunu vurgulayarak, bu seneki enerji yatırım miktarının 170 milyon lira olduğunu belirtti.

'Bir hafta sonrasında her şey yoluna girdi'

Bakan Çavuşoğlu, Rusya krizinin turizmi ve tarımı etkilediğinin görüldüğünü belirterek, bununla ilgili tedbirleri aldıklarını işaret etti.'Kriz patlak verdiğinde Rusya sınırından dönen tarım ürünlerinin yüzde 75'ini devlet olarak karşıladık' diyen Çavuşoğlu, buna ilaveten zarar gören sektörler üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini ifade belirtti.

Dikenli salatalığın kilosunun bugün 1 lira 50 kuruş olduğunu, Rusya ile yaşanan sorundan iki gün önce ise fiyatın 1 lira 20 kuruş olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, krizle birlikte fiyatın 2 lira 20 kuruşa çıktığını belirtti.

Şu andaki 1 lira 50 kuruşluk fiyatın fena bir rakam olmadığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:'Fiyatlarda krizden sonraki bir hafta problem oldu, bir hafta sonrasında her şey yoluna girdi. Etkilenen sektörlere, turizm sektörü dahil her türlü tedbirimizi alıyoruz. Bu bizim istemediğimiz bir sorundu ama her zaman sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bir kapı kapanır, başka bir kapı açılır ama bir hafta dikenli salatalıktan zarar ettik diye ülkenin milli menfaatlerini ayaklar altına aldırmayız.'

Muhabir: Sinan Özmüş

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme