Yoğun bakım hastaları gün ışığı alabilecek

Yataklı Sağlık Tesislerindeki yoğun bakım üniteleri bundan böyle daha aydınlık olan ve gün ışığı alabilen mekanlar haline dönüşecek

  • 2020

Yataklı Sağlık Tesislerindeki yoğun bakım üniteleri, bundan böyle daha aydınlık olan ve gün ışığı alabilen mekanlar haline döşecek.

16 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlanan tebliğe göre, Yataklı Sağlık Tesislerinde Yoğun Bakım Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğin ilgili madeleri aşağıdaki şekliyle yeniden düzenlenmiştir.

"Tüm seviye yoğun bakım servislerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması koşuluyla pencerelerin açılabilir nitelikte olması ve tercihen hasta alanlarının gün ışığı alması sağlanır. Hastaların, damar içi (IV) sıvıların, monitör ve ekranların gün ışığından doğrudan etkilenmemesi ve hastaların mahremiyetini sağlamak için gerekli düzenlemeler yapılır. Hastane içinde, tercihen servisin yakınında yeterli büyüklükte hasta yakınları için bilgilendirme, görüşme ve bekleme amacıyla uygun bir alan düzenlenir. Bu görüşmeler ilgili hekimin veya sağlık personelinin talebi üzerine bir güvenlik görevlisi refakatinde gerçekleştirilir.”

Bakmadan Geçme