Diyarbakır'da 1 şehit 3 yaralı

Diyarbakır'ın Kulp ilçes'nde bugün sabah saatlerinde, PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda 1 asker şehit oldu, biri ağır 3 asker yaralandı. PKK, Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik birçok başka saldırı gerçekleştirdi.

  • 1893

 

Kulp'ta sabah saatlerinde, Hidro Elektrik Santrali'ni korumakla görevli jandarma timine, PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında, PKK'lılar dağlık alana kaçarken, açılan ilk ateş sonucu Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit oldu, biri ağır 3 asker yaralandı.

Saldırı sonrası bölgeye takviye ekipler sevkedildi.

PKK'lıların geçiş güzergâhları kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.
PKK'nın karakol ve baraj inşşatlarını gerekçe göstererek ateşkesi bozduğu Temmuz ayı başından itibaren 39'u asker, 17'si polis, 2 si korucu 58 güvenlik görevlisi şehit edildi. PKK saldırılarında 15 sivil hayatını kaybetti, 200'ün üzerinde güvenlik görevlisi ve sivil yaralandı.


"Tek oğlumdu"
 

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba evine acı haber ulaştı. Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan, 26 yaşındaki şehidin Kındam Mahallesi'ndeki evinde baba Metin Kara'ya şehadet haberini ulaştırdı. Acı haberi alan baba Metin ve anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu. Kara'nın iki kız kardeşi olduğu, bir ay önce Diyarbakır'daki görevine gittiği öğrenildi. Kara'nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak görev yaptığı belirtildi.


Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır'a gittiğini söyledi.


Diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.


Terör örgütüne karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, "Benim tek isteğim, o teröristlere 'dur' bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu" ifadesini kullandı.


Polis lojmanına ve cezaevine bombalı saldırı


Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'lılar polis lojmanları ve cezaevine el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulundu, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kaçtı.


Iğdır Caddesi'ndeki A-2 Tipi Doğubayazıt Kapalı Cezaevi'ne saat 21.00 sıralarında PKK'lılar el yapımı patlayıcı attı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine PKK’lılar  kaçtı. Ahmed-i Hani Mahallesi Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki polis lojmanlarına bir PKK'lı tarafından yine el yapımı bomba atıldı.


Saldırılar üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile Özel Harekat timi sevk edildi. Kaçan PKK’lıların ele geçirilebilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.


Polise silahlı saldırı

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK üyeleri, devriye gezen polis araçlarına Eski Cezaevi Kavşağı'nda uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

 

Ekiplerin anında karşılık vermesiyle başlayan ve yaklaşık bir saat süren çatışmada, PKK’lılar  karanlıktan faydalanarak kaçtı.


Operasyon başlatan güvenlik güçleri ile kaçan PKK’lılar arasında sıcak temas yaşanıyor.
YDG-H’lilerden polise silahlı saldırı


Mardin'in Nusaybin ilçesinin bazı mahallerine güvenlik güçlerinin girişlerine engellemek için PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler sokaklara hendekler kazıp, barikatlar kurdu. Akşam saatlerinde Nusaybin Emniyet Müdürlüğü ekipleri kepçe ve zırhlı araçlarla gittiği Dicle Mahallesi'nde hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya başladı. YDG-H'liler hendek kapatan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıp, molotoflu saldırıda bulundu.


Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, PKK’lıları dağıtmak için havaya ateş açıp, gaz bombası ile müdahale etti. Saldırganlar kaçarken, polis ekipleri hendekleri kapatmayı sürdürdü.


Hendeklerin kapatılması sırasında zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı.
Iğdır’da durdurdukları TIR’ı yaktılar

 

PKK mensubu silahlı bir grup, Iğdır il merkezine bağlı Akyumak köyü ile Evci köyü arasında yoldan geçen bir tırı durdurdu. Araç sürücüsünü indiren PKK’lılar, Iğdır'dan Elazığ'a ot balyası taşıyan tırı benzin dökerek ateşe verdi.
 

Durumu gören vatandaşların jandarmaya bildirmesi üzerine Iğdır Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelerek araçtaki alevleri söndürdü.
 

Ormanlık araziye kaçan 3 PKK’lının yakalanması için çalışma başlatıldı.
 

 

Bitlis’te bir PKK’lı ölü ele geçirildi

 

Bitlis'in Hizan ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, çıkan çatışmada bir PKK'lıyı etkisiz hale getirdi.
 

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, '20 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Hizan ilçesinde terör eylemlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Hizan ilçe merkezi girişinde güvenlik güçleri ve bir grup PKK'lı terörist arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlar sürmektedir' denildi.
 

Diyarbakır'da bir PKK'lı yaralı ele geçirildi
 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK mensuplarınca dün akşam Mevlana Halit Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi'nde durdurulan araçların kontak anahtarlarına el konularak yolun trafiğe kapatılmak istendiği belirtildi.
Olaya müdahale eden güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırıldığı ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada PKK mensubu bir kişinin yaralı ele geçirildiği kaydedildi.
Hastaneye götürülen PKK'lının üzerinden ve çantasından tabanca, 2 şarjör, 3 el yapımı bomba ve 3 araç kontak anahtarı ele geçirildi.

  

Bakmadan Geçme