Ağrı Valisi: PKK kadınları kaçırıyor

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK'nın genç kadınları dağa kaçırdığını ve zorla alıkoyduğunu söyledi

  • 1593

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK’nın genç kadınları dağa kaçırdığını ve zorla alıkoyduğunu söyledi; “Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve 'siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz' diyerek orada zorla tutuluyorlar" dedi.

Musa Işın, “Kürt halkının kutsal bildiği değerlere savaş açan, Kürtleri de yok etmeye çalışan cani bir örgütle karşı karşıya bulunulduğunu” söyledi.

Vali Işın, "Sizin adınıza sizi öldüren, haraç toplayan, araçlarınızı yakan, gencecik kızlarınızı iğfal eden, dağdaki baronlarına peşkeş çeken, Kürt halkının kutsal bildiği bütün değerlerine savaş açan bir örgütün Kürtlerin hakkını savunduğunu aklını, izanını, vicdanını, insafını kaybetmemiş hiç kimse iddia edemez” diye konuştu.

“Bir ilçemizde kadınlar gece vakti 'Toplantı var' diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar” diyen Vali, “Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve 'siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz' diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor” diye konuştu.

‘Dağ kadrosunda 6 bin çocuk var’

PKK'nın dağ kadrosunda 6 bin 300 civarı çocuk bulunduğunu söyleyen Vali Musa Işın, geçtiğimiz yıl 10 üniversite öğrencisi ve 2 lise öğrencisinin terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını söyledi.

Seçimden önce ve sonra 15- 19 yaş grubunda 91 kişinin kaçırıldığını söyleyen Vali Işın, "Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden PKK, şu anda Kürtlerin yaşam haklarını ellerinden alıyor. Kürtlerin hakkını gasp ediyor. Halkımız bütün bu olup bitenlerin kendilerinin lehine değil, aleyhine oynanan bir oyun olduğunu, ilmiyle, aklıyla, irfanıyla bertaraf edecektir” dedi.

Eylemlerden en çok Kürtlerin zarar gördüğünü söyleyen Vali, “Burada onların araçları yakılıyor, dükkânları yakılıyor, hayatları ellerinden alınıyor. Bütün siyasi kazanımları bir tarafa iterek, ülkeyi 90'lı yıllara götürmeye çalışan terör örgütüne, Kürt halkı gençlerini ve geleceğini terk etmeme kararlığındadır. Bu kararlılık devlet eliyle de en etkin biçimde desteklenmeye devam edecektir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme