HDP ve DBP'li üç yönetici gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı ile etkin mücadele sürüyor... Mardin'in Nusaybin ilçesinde HDP İlçe Eş Başkanı Sabiha Gündüz ve DBP yöneticisi Erhan Dinç ile Van'ın Edremit Belediyesi'nin DBP'li Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin gözaltına alındı

  • 1535

Nusaybin'de belirlenen adreslerde arama yapan polis HDP İlçe Eş Başkanı Sabiha Gündüz ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticisi Erhan Dinç'i gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan Gündüz ve Dinç, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın içeriği ile ilgili açıklama yapılmadı.

Van'ın Edremit ilçe belediyesinin DBP'li eş başkanı Sevil Rojbin Çetin de sabah saatlerinde gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edremit Belediyesi binasına gelen Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, makam odasında bulunan Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'i gözaltına aldı. Belediye Eş Başkanı Çetin, 15 Ağustos'ta Edremit ilçesinde Halk Meclisi tarafından sözde 'öz yönetim' ilan edilmesi için yapılan basın açıklamasına katılmıştı.

Bakmadan Geçme