Artvin'de sel: 8 ölü 3 kayıp

Artvin Hopa'da dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış, bir binanın çökmesine neden oldu. Olayda 8 kişi hayatını kaybederken, kayıp 3 kişi aranıyor

  • 1478

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerini etkileyen yağış sonucunda bölgedeki dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Özellikle metrekareye 255 kilogram yağışın düştüğü Hopa ilçesinde büyük yıkım yaratan sel nedeniyle, Hopa’nın Rize, Artvin ve Sarp Sınır Kapısı ile bağlantısı kesildi. Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım uzun süre sağlanamazken, akşam saatlerinde tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Sel felaketinde 8 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi de kayıp. 

 

Artvin Valisi Cirit can kayıplarının nerelerde yaşandığını açıkladı:

"Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa Merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde üç vatandaşımız, Yoldere köyünde üç vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam sekiz vatandaşımızı kaybettik. Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen dalgıç ekibi, kaybolan çocuğumuz için arama çalışmalarını sürdürmektedir."

19 yaralının hastaneye kaldırıldığını belirten Vali, “Bunlardan beşinin ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yaklaşık 5 saattir kapalı olan Arhavi-Hopa karayolunu açma çalışmaları ise sürdürülüyor. AFAD ekibi çöken binada çalışmalarını sürdürürken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de bölgeye çok sayıda iş makinası gönderdi. 

Kırmızı alarm verilen kentte kriz masası oluşturuldu.

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Artvin Valisi Kemal Cirit'i arayarak yaşanan sel felaketiyle ilgili bilgi aldı.

Davutoğlu'nun, bölgedeki hadiselerle yerinde ilgilenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Artvin'e gönderdiği, AFAD'a da yağışın sonuçlarıyla derhal ilgilenilmesi için gerekli talimatları verdiği belirtildi.

Bakmadan Geçme