IŞİD'le mücadele için ABD ile askeri imzalar atıldı

Türkiye ile ABD arasında IŞİD operasyonlarına ilişkin teknik müzakereler tamamlanarak askeri imzalar atıldı

  • 1316

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD arasında IŞİD'e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığını, askeri makamlar tarafından imzaların atıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak'la ortak basın toplantısında IŞİD'le mücadele konusuna da değindi. 

Dünkü açıklamasında Türkiye ve ABD'nin ortak mutabakatının bir parçası olarak özel operasyonlara ilişkin görüşmelerin tamamlandığını söylediğini hatırlatan Çavuşoğlu bu bilginin doğru olduğunu vurguladı. 

Çavuşoğlu, şunları söyledi: "O açıklamamdan sonra da bu prosedür Türk ve ABD askeri makamları tarafından da imzalandı. Bu aslında teknik bir konu. Yani sanki Türkiye ile ABD arasında görüş ayrılığı var gibi bilgiler yayımlanıyor. Tabi ben burada görüşmelerin tamamlandığını söyledim. İmzaların atıldığını söylemedim. Belki
Amerikalı sözcüler imza konusunu vurgulamışlardır ve 'Detayların tamamlanması çok yakın' gibi bir açıklama yaptılar. Yani bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya daha geç gitmiş olabilir. Yani dünkü açıklamalarımız doğrudur. Askeri makamlar tarafından da imzalar atıldı. Ortak operasyonların nasıl yapılacağı tamamen askeri makamların ve ilgili kurumların yürüteceği konular."

Bakmadan Geçme