Cumhuriyet tarihinde bir ilk...

Yeni oluşturulan kabinede Aile ve sosyal Politikalar bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu. Ayşen Gürcan aynı zamanda Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı oldu.

  • 1395

Türkiye’yi seçime götürecek 63. Hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu. Gürcan, cumhuriyet tarihinde başörtülü olarak kabineye giren ilk bakan oldu.

 

Prof. Dr. Ayşen Gürcan kimdir?

1963 doğumlu Ayşen Gürcan ilk, orta ve lise öğrenimini Burdur'da tamamladıktan sonra 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini kazandı. 1987-1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Gürcan, doktorasını Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı. 1990-2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2006-2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yaptı. 2011-2013 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevini yürüttü. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Ayşen Gürcan’ın eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları mevcut.

 

Bakmadan Geçme