'Kürt sorunu yok, gavurluk sorunu var'

Gündemdeki meseleleri kendine has üslubuyla değerlendiren Cübbeli Ahmet Hoca, bu sefer Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili ilginç bir tespitlerde bulundu.

  • 1552

"Biz sırtımızı YPG'ye dayadık" diyen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'a; ''Sırtınızı LPG'ye dayayın'' diye tepki gösteren Cübbeli Hoca'nın bu seferki sözleri de çok konuşulacak.

Cübbeli Ahmet Hoca Vahdet Gazetesi'ndeki köşe yazısında son dönemde yaşanan terör olaylarına değinerek "Kürt sorunu falan yok, gâvurluk sorunu var'' ifadesini kullandı.

İslam’ı, Ehl-i Sünnet’i yeniden o bölgelerde ihya edeceksiniz, o çoluk, çocuk “Kan dökmek haram. Bütün insanlığı öldürmek gibidir” bilecek, “Cehennemde helak olurum. Ahiret var, azap var” diye inanacak ondan sonra eline taş alır mı?!

Milleti dinsiz bıraktılar. Çoluk, çocuğu cahil bıraktılar. Ehl-i Sünnet’ten çıkarttılar, Marksist, Leninist, Komünist bir nesil yetiştirdiler. Ve bu nesil de 16-17 yaşındayken polisi, askeri şehit ediyor. Onun için Kürt sorunu falan 

yok, gâvurluk sorunu var.

Ey gidi Genelkurmay, ey gidi Milli Güvenlik Kurulu, ey gidi hükümet, ey gidi devlet, ey gidi derin devlet, ey gidi sığ devlet… Hepiniz toplanın aklınızı başınıza alın.

 

 

Şu şehit sayısına bakar mısınız! Derginin kapağına küçük küçük şehitlerin resimlerini basalım dedik, sığmadı. Koca kapağa sığmadı yani. Memleketin haline bakar mısınız! 

Biz Kur’an’a uyacağımıza, Ehl-i Sünnet’e tabi olacağımıza, geçmiş ecdadımızın yaşayıp, tecrübe edip, deneyip başarılı olduğu, dünyaya sulh-u salah, nizam, intizam, adalet, merhamet, şefkat getirdiği 1400 senelik sistem ortada dururken, ne dediler: “Yeni din uyduracağız, reformlar yapacağız, bidatlar çıkaracağız, Abduhların, Afganilerin, Reşit Rızaların peşine gideceğiz, İmam-ı Azamları, İmam-ı Şafileri, İmam-ı Malikleri, Ahmed ibn Hanbelleri bırakacağız, Maturidileri, Eşarileri kenara koyacağız, geleneksel fıkıh diyerek hepsini bir kenara atacağız, bu akıl, mantık, felsefe yürüten adamların, hiçbir ayet, hadisten delil getiremedikleri, tezat teşkil eden mantıklarına uyacağız.” 

Vatan, millet de böyle yağma gidecek!

KALPLERİ BİRLEŞTİRDİ

Yahu birlik zamanı, ittifak zamanı. Bu millet neyle düzelir, bu işler neyle düzelir? Kürt sorunu neyle çözülür? Hadis-i şerifte “Ümmetin başını düzelten ne ise sonunu da o düzeltecek” buyruluyor. Başını ne düzeltti? Medine’ye geldiklerinde Evs ve Hazreç kabilesi yok muydu? Bütün ensar ekseriyet itibariyle onlardan teşekkül ediyor. 120 senelik kan davası vardı. Birbirlerini öldürüyorlardı. 2 senden 2 benden yapıyorlardı. Aşiret usulü yani. Ne oldu? Kur’an’da “Ey sahabe-i kiram. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.” (Ali İmran-103) buyruluyor. Özellikle Medine tarafını söylüyor yani. Çünkü Mekke’de kabile savaşı yoktu. 

Muhacirler de yoktu. İslam öncesi kendi aralarında husumet olan şahıslar olabilir. Onu demiyorum. Ama Evs ve Hazreç bir kabile, bir nüfus. O zaman ayet-i kerime Evs ve Hazreç hakkında inmiştir. 

TOSLADINIZ ARTIK

“Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte Onun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.” (Ali İmran-103) buyruluyor. Onun için Kürt sorunu, mürt sorunu yok. Gâvurluk sorunu var. Milleti dinsiz bıraktılar. Çoluk, çocuğu cahil bıraktılar. Ehl-i Sünnet’ten çıkarttılar, Marksist, Leninist, Komünist bir nesil yetiştirdiler. Ve bu nesil de 16-17 yaşındayken polisi şehit ediyor. Geçen 4 polisi şehit edenin yaşı 17. Bunu cahil bıraktığın, İslam’ı öğretmediğin zaman, medreseyi, tekkeyi, zaviyeyi kapat. Hoca, şeyh, evliya yasak. Getirdiniz, getirdiniz tosladınız. Tosladınız! Yeniden İslam’ı ihya edeceksiniz, Ehl-i Sünnet’i o bölgelerde ihya edeceksiniz, o çoluk, çocuk “Kan dökmek haram. Bütün insanlığı öldürmek gibidir” bilecek, “Cehennemde helak olurum. Ahiret var, azap var” diye inanacak ondan sonra eline taş alır mı?! Bırak tüfeği, bombayı, taş bile atamaz. Kur’an “Düşmandınız, kardeş oldunuz” buyuruyor. Hadis-i şerif de “Ümmetin başını düzelten ne ise sonunu da o düzeltecek” buyruluyor. 

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Ey gidi Genelkurmay, ey gidi Milli Güvenlik Kurulu, ey gidi hükümet, ey gidi devlet, ey gidi derin devlet, ey gidi sığ devlet… Hepiniz toplanın aklınızı başınıza alın. Kur’an’a dönün. İslam’la çözersiniz. Kur’an’la çözersiniz. Bu millete Ehl-i Sünnet şuuru aşılayarak “Türk, Kürt ne var yahu? 

Hepimiz Ehl-i Sünnet Müslümanız, kardeşiz” şuurunu verirseniz düzelir. Yoksa onun damarına Kürt ırkını sokarlar, buraya Türk damarını verirler, oraya bir iğne buraya bir zerk, birbirine vururlar. Oyun bitmez! İslam gelmeden, Kur’an, sünnet hakim olmadan bu bitmeyecek. Bitmeyecek! Yazıktır!

ÇÖZÜM İSLAM’DA 

Âkil kimseler diyorsunuz. Öbürlerini boş verin. Çözüm Sürecindekiler ‘Âkil kimseler.’ Âkil yiyici demek. Âkili bırakın. Akıl, akıl sahibi demek. Akıl sahipleri hala 1400 senelik sulhu salahı, hadi bıraktım Arap falan diyorsun. 1000 seneye yaklaşmış Alparslan’ın girişinden, 1071’den itibaren 900 küsur senelik salah, sulh, barış, düzen, şefkat, rahmet, merhamet olan hiç çıt çıkmayan yerde ne oldu böyle yahu? Ne oluyor? Ne varken düzgündü? Kur’an ve sünnet varken. 

Ne yokken bozuldu. Kur’an ve sünnet yokken. Ne anlatacağım sana ben yahu?! Burada yaşanmışlık var. Düzeltemezsin bu sorunu. Adamı Müslüman etmeden, Ehl-i Sünnet yapmadan vazgeçirmezsin. Paraya aldanır, kadına aldanır, ırkçılığa aldanır… Gâvur, Yahudi, Ermeni bunları yetiştirir. 

 

Bakmadan Geçme