İşte MHP liderinin "harcadıkları"

Tuğrul Türkeş'in partiden ihracı için düğmeye basan MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçmişte de 'düzeni bozan' parti kurmaylarını tasfiye etmişti. Bahçeli, Öcalan'ın idam kararının ertelenmesine karşı çıkan Mersin Milletvekili Ali Güngör ile parti politikalarını eleştiren MHP'li aday Muharrem Yıldız ve Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ı jet hızıyla partiden atmıştı.

Bir ‘dâvâ’ uğruna siyaset yaptığı belirtilen MHP’yi şahsi hırs ve kibirlerine göre dizayn eden Bahçeli’nin diktatöryal tutumu sonucunda Ali Güngör ve Sadi Somuncuoğlu gibi ülkücü camianın önemli isimlerinin ardından merhum Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş de parti dışına itildi. Türkeş’in yâdigârı olan partiyi çiftliği gibi yönettiği iddiasıyla sık sık eleştirilen Devlet Bahçeli’nin bu tavrı, tam 13 seçim kaybettiği 18 yıllık MHP liderliği serüveninde haksız yere partiden uzaklaştırdığı ülkücüleri akıllara getirdi.

APO’NUN AFFEDİLMESİNE KARŞI ÇIKTI DİYE MHP’DEN ATILDI

MHP’nin de ortağı olduğu Anasol-M Hükümeti’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın idam kararını ertelemek için çıkardığı yasaya Mersin Milletvekili Ali Güngör karşı çıkmıştı. Devlet Bahçeli, “Bu yasayı MHP ve ülkücülerin kabul etmesi hiçbir şartta mümkün değildir” diyerek partisinin tutumunu eleştiren Ali Güngör’ü partiden ihraç ederek tarihe geçmişti.

SOLCU SEZER’E RAKİP OLAN MHP’Lİ SOMUNCUOĞLU’NU DÖVENİ ADAY YAPTI

Devlet Bahçeli, sol tandanslı Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına en güçlü destek veren isimlerin başında geliyordu. Ancak Sezer’e karşı aday olmak isteyen MHP’li Sadi Somuncuoğlu, Bahçeli’ye yakın MHP’liler tarafından darp edilmişti. Siyasi tarihe kara leke olarak geçen olayda Somuncuoğlu’na silah çeken Cemal Enginyurt, Bahçeli tarafından 25. dönemde Ordu’dan 1. sıra milletvekilli adaylığı ile ödüllendirildi.

BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRDİ, İHRAÇ EDİLDİ

MHP’deki Devlet Bahçeli despotizmine uğrayan bir diğer isim ise Muharrem Yıldız. 7 Haziran seçimlerinde MHP’nin Kars’tan 2’nci sıra milletvekili adayı olarak gösterdiği Muharrem Yıldız, Devlet Bahçeli ve MHP’nin bazı politikalarına eleştiri getirdiği için jet kararla MHP’den ihraç edilmişti.

SEN MİSİN BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİREN

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için geçtiğimiz günlerde partiden atıldı. Oğan yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkan baktı başka partiye geçmiyorum bir milletvekiliyle haber gönderdi, ‘Başka partiye geçsin, partiyi terk etsin. Yoksa ben onu atacağım’ dedi. Ben partilerde kurumsallaşmaya, parti içi demokrasiye çok önem veren birisiyim. Bunu kabul etmem mümkün değildi” ifadelerini kullanarak Bahçeli diktatörlüğünü gözler önüne serdi.

MHP’DEN TÜRKEŞ’İ SİLDİ

MHP’nin erken seçim konusunda AK Parti’yi HDP ile hükümet kurmaya mecbur bırakarak kirli bir taktikle erken seçim hükümetine yanaşmama kararına “Devletin sahipsiz kalmaması için” karşı çıkan ve seçim hükümetinde olmayı kabul eden MHP’nin kurucusu Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş de ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Böylelikle Türkeş, 18 yılda 13 seçim kaybeden MHP’deki Bahçeli hegemonyasının son kurbanı oldu.

Bakmadan Geçme