Samsung OLED Ekranlı iPhone'ların Birincil Üreticisi

OLED panellerin en büyük ismi olan Samsung, 2018 yılında çıkacak olan OLED ekranlı iPhone'ların birincil panel tedarikçisi olacak.

  • 805

OLED panellerin en büyük ismi olan Samsung, 2018 yılında çıkacak olan OLED ekranlı iPhone'ların birincil panel tedarikçisi olacak.

Apple'ın telefonlarında OLED panele geçmek istediği uzun süredir bilinen bir gerçek. Daha önce ortaya çıkan sızıntılara göre ise Apple'ın 2018 yılını beklediğini gösteriyor. Resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgilere göre anlaşma imzalandı.

Spekülasyonlara göre Samsung organik led panelli iPhone'ların birincil tedarikçisi olacak. Bu yüzden de şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Apple'ın panel ihtiyacını karşılamak için üretim faaliyetlerini artıran şirket, üretim kabiliyetini artırabilmek için 6.64 milyar dolar ila 7.47 milyar dolar arası bütçe ayıracak.

Apple'ın OLED ekranlara geçmesi içinse pek çok haklı sebep var. Bunlardan en önemlileri doğru siyah renk gösterimi ve düşük pil tüketimi. Bunun yanında iki şirket arasındaki anlaşmaya şaşırmamak gerek. Bu iki firma arasında kıyasıya rekabet ve pek çok patent davası dönse de Apple'ın A işlemcilerinin (yani tüm iPhone ve iPad işlemcileri) büyük bölümünü Samsung üretiyor. Şirket Samsung'a olan bağlılığını azaltmak için alternatif yonga üreticileri araştırsa da bu ekrana geçişle birlikte bu pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme