Sanatçılardan teröre isyan

Kültür ve sanat insanları, Ankara'daki terör saldırısına veryansın etti

  • 1081

İSTANBUL

Sanat dünyasından çeşitli isimler, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Besteci ve ses sanatçısı Orhan Gencebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını lanetlediğini söyledi.

Terörün yenileceğine inandığını ifade eden Gencebay, şöyle konuştu:

"Binlerce yıldan beri hep beraber yaşadığımız bu vatanımızın topraklarında hepimizin sağduyusuyla ve devletimizin her türlü imkanlarıyla terörün yenileceğine inanıyorum. Terör, insanlığın lanetlediği, en nefret ettiği eylemlerin başında gelir. Terörle çözüm arayanlar daima yanılır."

Ajda Pekkan: Terörün her türlüsünü lanetliyorum

Şarkıcı Ajda Pekkan da konuşacak kelime bulamadığını, büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, ölenlere rahmet dileyen Pekkan, "Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Bütün ulusumuza baş sağlığı diliyorum" dedi.

Hülya Koçyiğit: Herkesi tek yürek olmaya davet ediyorum

Hülya Koçyiğit ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin terörle bozulmayacağını dile getirerek, "Terörü lanetliyorum. Herkesi yaşadığımız bu terör olayları karşısında bir olmaya, tek yürek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Zihni Göktay: Sanatçıları terörün karşısında olmaya çağırıyorum

Duayen tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, terörü kınamanın yeterli olmadığını belirtti. Bütün sanatçıların teröre karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Göktay, şöyle konuştu:

"Bütün dünyadaki sanatçılar üzerine düşen görevi yapmalı, barış ve huzurun bir arada olduğu yerde sanatın ilelebet devam edeceğini söylemeli. İnsanlar huzur ve barış ister çünkü, huzur olmazsa insanın iştahı bile kalmaz. Sanatçılara bu günlerde büyük görevler düşüyor. Ülkemizin bütün sanatçılarını terörün karşısında olmaya çağırıyorum."

Erol Evgin: Kalleş teröre bin kez lanet olsun

Şarkıcı Erol Evgin, Ankara'da yaşanan terör saldırısından dolayı üzüntüsünü paylaşarak, "Masum insanları hedef alan bu hain pusuya, alçak saldırıya, kalleş teröre bin kez lanet olsun" dedi.

Saldırının sorumlularının cezalandırılması gerektiğine dikkati çeken Evgin, "En büyük düşmanın umutsuzluk olduğunu asla unutmamalıyız. Türk halkı toplumda yaratılan bu travmayı ve kaos ortamını, birlik ve beraberliğiyle aşacak ve aydınlık bir Türkiye'yi yaratacak güçtedir" diye konuştu.

Tuluyhan Uğurlu: Gün birlik olma zamanı

Besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu da saldırıdan dolayı üzüntüsünü paylaştı. Uğurlu, "Terörün vahşi eli masum insanlara yetiyor ancak. Gün birlik olma zamanı. Tüm gücümüzle, 'Biz buradayız, dimdik ayaktayız" diye haykırma zamanı" dedi.

Ferhat Göçer: Yastayız

Ses sanatçısı Ferhat Göçer, saldırının yürekleri parçaladığını söyledi.

Terörü yapanı, destekleyeni, terör üzerinden siyaset yapanı lanetlediklerini vurgulayan Göçer, "80 milyon içeride, daha fazlası dışarıda olmak üzere, ülkesini, insanını seven hepimiz yastayız" diye konuştu.

Burhan Çaçan: Herkesin aklını başına alması gerekiyor

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan ise terör saldırısını lanetlediğini belirterek, "Bir geminin içerisindeyiz, gemi battığında hepimiz batacağız. Onun için herkesin aklını başına alması gerektiği inancı içerisindeyim" diye konuştu.

İlker Aksum: Dünya, Fransa'da gösterdiği hassasiyeti bize de göstersin

Oyuncu İlker Aksum de terörle mücadelenin taviz vermeksizin sürmesi gerektiğine işaret etti. Tüm ülkelerin ortak bir karar alması gerektiğini belirten Aksum, şunları kaydetti:

"Dünya, Fransa'da gösterdiği hassasiyeti bize de göstersin ama göstermiyorlar. Onlara farklı, bize farklı bakılıyor. Bütün liderler Ankara'da yürüyüş yapsınlar hadi. Olmayacak tabii ki, hayal."

Murat Kekilli: Terörün onuru olmadı, olmayacak

Ses sanatçısı Murat Kekilli, terörün, haince sivil ve masumlara kıydığını vurgulayarak, "Terörün hiçbir zaman onuru olmadı, olmayacak. Aradığınız onur, tıpkı geldiğiniz yer gibi cehennemin 7 kat dibindedir. Cehennemin dibine kadar yolunuz var" dedi.

Erhan Yazıcıoğlu: Sanata sahip çıkarsak bu işi çözeriz

Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu ise Ankara'daki terör saldırısından dolayı içinin kan ağladığını söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllardır söylediğim şeyi tekrar söylüyorum. Doğuya sanatı götürün. Sanata sahip çıkarsak bu işi çözeriz. Tiyatro, resim, müzik ve edebiyatı götürerek insanlarla bağ kuralım. Gençlerin beyinlerini yıkıyorlar. Her türlü sorunumuz varken bu insanların satın alınması çok kolay."

Esat Kabaklı: Şer odaklarının bitirilmesi lazım

Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı da terörle mücadelenin daha sert olması gerektiğini anlattı. Kabaklı, "Birbirine düşmüyor kimse. Kürt kardeşlerimiz destek vermedi bunlara. Bu kardeşlik duygularını pekiştirmek için bir an evvel bu şer odaklarının bitirilmesi lazım" dedi.

Nadide Sultan: Birlik ve beraberliğimizi bozmamak bizim en milli ödevimizdir

Şarkıcı Nadide Sultan, Ankara'da yaşanan terör saldırısından dolayı üzüntüsünü ifade etmekte güçlük çektiğini belirterek, "Ülkemizi yaşanılmaz ve bizleri kör kılmayı amaçlayan bu şeytanca saldırı, yine hepimizi derin bir acıya boğdu. Bunlar elbette bitecek. Bu olaylar bitene kadar, birlik ve beraberliğimizi bozmamak bizim en milli ödevimizdir" dedi.

 

Bakmadan Geçme