Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren 'Torba kanun' tasarısının kabul edilen maddeleri uyarınca, Şanlıurfa'ya Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelesi dolayısıyla 'İstiklal Madalyası' verilecek

  • 1145

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis ve 2 bin 610 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetmeni alınması, Şanlıurfa'ya "İstiklal Madalyası" verilmesi ile zorunlu trafik sigortası, "Kanal İstanbul", terörizmin finansmanıyla ilgili konularda düzenlemeler içeren "Torba kanun" tasarısının görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 5 maddesi daha kabul edildi.

Şanlıurfa'ya "İstiklal Madalyası" verilecek

Kabul edilen maddelere göre, Kurtuluş Savaşı esnasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya "İstiklal Madalyası" verilecek.

"Kanal İstanbul" için düzenleme

"Kanal İstanbul" ve diğer su yolları projeleri için yasal düzenleme getiriliyor. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. "İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi", "su yolu" olarak tanımlanıyor.

Yapılacak su yoluna isabet eden hazine ve özel idareye ait arazi ve arsalar, kamu gereksinimi ve kamu yararı nedeniyle belediye ve özel idareler tarafından satılamayacak, başka bir maksat için kullanılamayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kanal İstanbul" ile ilgili muhalefet milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Kanal İstanbul" ile ilgili yetkilendirme sorununun olmadığını belirterek, bakanlığının çok açık şekilde yetkisi bulunduğunu, yasal engel olmadığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme