Sare Davutoğlu'nun şehit aileleriyle duygusal buluşması

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun şehit asker ve polislerin aileleri ile bir araya geldiği programda duygu dolu anlar yaşandı.

  • 751

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Terörün bu ülkenin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in Mogan Konukevi'nde terör saldırılarında şehitolan asker ve polislerin ailelerini ağırladığı programa katıldı.

Şehit ailelerine hitap ederken gözyaşlarına hakim olamayan Sare Davutoğlu, tüm kalbiyle şehit ailelerinin yanında olduğunu, onların acılarını kendi acısı olarak hissettiğini belirtti.

Şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını dile getiren Sare Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu ile ziyaret ettiği şehit aileleriyle anılarını anlatırken de gözyaşlarını tutamadı.

"Ebedi kardeşliğimizin üzerine kurulan bütün hain tuzakları bertaraf edeceğiz" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Terörün bu ülkenin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Hiçbir terör odağı, milletimizin tarih şuuruna halel getiremez, getiremeyecek. Bunu millet olarak geçmişte defalarca gösterdik, bugün de 78 milyon insanımızla birlikte birlik ve beraberliğimizi koruyacağımız muhakkaktır."

"Şehitlim peygamberlikten sonra en önemli mertebe"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da programda yaptığı konuşmada, şehitliğin peygamberlikten sonra en önemli mertebe olduğuna dikkati çekti.

AK Parti'nin şehit aileleri ve şehit yakınları için birçok kanuni düzenleme yaptığını anımsatan Ramazanoğlu, mevzuat veya kanunların ihtiyaçlara cevap vermemesi durumunda ise bunları hemen değiştirdiklerini söyledi. 

"Şehitlerimiz olmasa bu vatan bir arada kalmaz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise "Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar, vatan topraklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar ama şehitlerimiz olmasa bu vatan bir arada kalmaz ki" dedi.

Nevin Gökçek de "Bugün ülkemiz güçlü bir tarihe imza atıyorsa bu vatan uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimiz ve onları 'Vatan sağ olsun' diye uğurlayan analarımız, bacılarımız ve dimdik ayakta duran babalarımız sayesindedir" şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme