Sharapova'dan doping itirafı

Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık'taki doping testinin pozitif çıktığını açıkladı.

  • 788

ANKARA

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde basının karşısına çıktı.

Rus sporcu, kişisel internet sitesinden canlı yayınlanan toplantıda, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta alınan doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandığını belirtti.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Sharapova, "Doping testim pozitif çıktı ve tüm sorumluluğu alıyorum. 'Mildronat' denen bu ilacı, doktorumun gözetiminde 10 yıldır kullanıyorum. Birkaç gün önce Uluslararası Tenis Federasyonundan (ITF) bir mektup aldım ve bu maddenin diğer adının da 'meldonyum' olduğunu öğrendim. Fakat 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

Rus tenisçi ayrıca "Yasaklı maddeler listesinde yapılan güncellemelerle ilgili 22 Aralık'ta Dünya Dopingle Mücadele Ajansından bir e-posta geldiği ve oradaki linke girmediği" itirafında da bulundu.

Sharapova'ya geçici men cezası

Öte yandan Uluslararası Tenis Federasyonu, kadınlar dünya sıralamasının 7. sırasındaki tenisçiye geçici men cezası verildiğini açıkladı.

Sharapova'nın, hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar 12 Mart'tan itibaren tenis turnuvalarına katılması yasaklandı.

 

Bakmadan Geçme