Şike kumpası: A takımı yakalanamadı

ŞİKE kumpası iddialarına yönelik İstanbul merkezli 28 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonlarda 43 kişi gözaltına alındı.

  • 1469

ŞİKE kumpası iddialarına yönelik İstanbul merkezli 28 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonlarda 43 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu koordinesinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde 6’sı halen tutuklu 64 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 43 kişinin gözaltına alındığı operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılanlar arasında bulunan ve operasyonun A takımı olarak nitelendirilen isimler yakalanamadı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan bazı isimler şöyle:

Şike operasyonunu yürüten Ergenekon operasyonunun da mimarlarından dönemin Organize Suçlar Şubesi Müdürü Mutlu Ekizoğlu.

Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu.

KPSS soruşturmasında da adı geçen Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş (Aynı zamanda eski TFF Tahkim Kurulu üyesi).

Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli.

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı.

Reza Zarrab’ın da bir dönem avukatlığını yapan, MHP’ye yönelik şantaj kasetlerinde de adı gündeme gelen Halil İbrahim Koca.

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Odatv ve Şike gibi operasyonları yöneten emniyet müdürülerinin avukatlığını yapan Celalettin Mutlu (Şike davasında Sani Şener’in avukatıydı).

Yine daha sonra kumpas davaları açılan bir çok operasyonu yöneten polis müdürlerinin avukatı Ali Çelik (Şike davasında eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in avukatıydı).

Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Emre (Ergenekon soruşturmasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün İzmir’de Zekeriya Öz ile birlikte tanık olarak ifadesini alan isim).

1 YIL HAZIRLIK

Operasyonun temeli Kasım 2015’te atılmıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da sanıkları arasında olduğu Şike davasında 10 Ekim 2015’te beraat kararının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘şikede kumpas’ iddialarını inceledi.

Kasım 2015’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu soruşturmabaşlattı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Gaffar Demir’in koordinesinde çalışma grubu oluşturuldu. Soruşturma dosyaları, duruşma tutanakları kumpas iddiaları, tek tek araştırıldı. Davanın önemli isimlerinden eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve kardeşi Sani Şener, Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, yazar Said Alpsoy, Sivaspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaş yöneticisi Tayfur Havutçu gibi isimler de tanık olarak ifade verdi. 

Bakmadan Geçme