Sınava başkasının yerine giren kişi yakalandı

ÖSYM'nin geçen pazar günü gerçekleştirdiği 2016-EKPSS'de, Bitlis'te başkasının yerine sınava girmeye çalıştığı tespit edilen kişi ile kapıda bekleyen asıl aday görevlilerin fark etmesiyle yakalandı

  • 1894

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) geçen pazar günü gerçekleştirdiği 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (2016-EKPSS), Bitlis'te başkasının yerine sınava girmeye çalışan kişi ile kapıda bekleyen asıl aday yakalandı.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, 24 Nisan 2016 Pazar günü ÖSYM'nin düzenlediği EKPSS'de, Bitlis'te bir başkasının yerine sınava girmeye çalışan G.D. görevlilerin fark etmesiyle yakayı ele verdi.

Üzerinde M.T.'ye ait nüfus cüzdanı ile yakalanan G.D, başkasının yerine sınava girdiğini itiraf etti ve yerine girdiği kişinin üniversite ana giriş kapısında beklediğini söyledi. Bunun üzerine M. T. de yakalandı.

G.D. ve M.T, haklarında resmi belgede sahtecilik suçundan işlem yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildi.

ÖSYM yetkilileri olayı, "ÖSYM sınavlarında bir sahtecilik olayı önlemiş olundu. Sınavlarımızda 'joker aday'a hiçbir zaman izin verilmeyecek." diye değerlendirdi.

Bakmadan Geçme