Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu'nun tabelası 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün önce Hasan Gültekin olarak değişti. 15 Temmuz sonrası Faruk Gülloğlu markasına ve ilgili şirketlere el konuldu, firma sahibi Faruk Güllü tutuklandı. Ancak ortada bir gariplik vardı. 15 Temmuz'dan bir gün önce yapılan tabela değişikliği gerçek bir tabela değişikliği miydi? TMSF bu el değiştirmenin 'danışıklı dövüş' ve 'mal kaçırma' olduğunu tespit edince yargı harekete geçti.

 

 

Şok…. Şok… Darbe girişiminden 1 gün önce tabelası değişmişti, ama kurtulamadı…

Baklavacı Faruk Gülloğlu’ndan sonra bu markayı devralan ve Güllü ile ilişkili olan 5 şirkete de el konuldu

 

Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu’nun tabelası 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün önce Hasan Gültekin olarak değişti. 15 Temmuz sonrası Faruk Gülloğlu markasına ve ilgili şirketlere el konuldu, firma sahibi Faruk Güllü tutuklandı. Ancak ortada bir gariplik vardı. 15 Temmuz’dan bir gün önce yapılan tabela değişikliği gerçek bir tabela değişikliği miydi? TMSF bu el değiştirmenin “danışıklı dövüş” ve “mal kaçırma” olduğunu tespit edince yargı harekete geçti, birkaç gün önce şok bir karar daha aldı. Faruk Güllü’nün şirketlerini devralan Hasan Gültekin’in adının ön planda olduğu 5 şirkete daha el konuldu.

 

(HABER PLATOSU – ÖZEL)

 

 Yargıdan sıcak bir karar daha çıktı birkaç gün önce…

İşte; Faruk Gülloğlu ile Hasan Gütekin arasındaki “mal kaçırma” ve "FETÖ’ye finansman sağlama” suçlamasına konu olan ilişkiler ağı, ve TMSF’nin el koyma sürecinin tüm perde arkası…

İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği 20 Mart’ta aldığı kritik kararı anlatmadan önce bandı başa saralım…

 

DARBEDEN BİR GÜN ÖNCE TABELASI DEĞİŞTİ

Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu’nun merkez şubesi olarak bilinen Şirinevler’deki 5 katlı binada 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce gece yarısı ‘tabela’ değişikliği yapıldı.  Faruk Güllüoğlu tabelaları kaldırılarak yerine ‘Hasan Gültekin’ tabelası konuldu. Sıcağı sıcağına medyaya servis edilen haberlerde ise bu tabela değişikliğinin nedeni ise Faruk Güllüoğlu’nun, franchise sözleşmesi bulunan Hasan Gültekin (Lezzet Mağazacılık AŞ) arasındaki anlaşmazlık olduğu öne sürüldü.

Basına servis edilen iddiaya göre; iki firma arasında büyük bir anlaşmazlık vardı; Şirinevler’deki şube ile birlikte 13 şube Lezzet Mağazacılık A.Ş’ye aitti amma velakin Faruk Güllüoğlu’nun franchise şubesi olarak hizmet veriyordu. Bu şubelerde Faruk Güllüoğlu’nun ürettiği ürünlerin dışında ürün üretilerek tezgaha konulmuştu.

Yine iddiaya göre; taraflar arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmamış; Noter yolu ile gönderilen ihtarname sonrası 28 Haziran’da Faruk Güllüoğlu, Lezzet Mağazacılık ile olan franchise sözleşmesini iptal etmişti. Bunun üzerine de tabela değişimi şart olmuştu. İlgili tesis ve şirketlerdeki Faruk Güllüoğlu olarak yer alan tabela kaldırılmış, yerine ‘Hasan Gültekin Gerçek Gaziantep Baklavası’ tabelası konulmuştu.

Şok... Darbeden 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Faruk Güllüoğlu, yıldızının parlak, işlerinin tıkırında olduğu mutlu günlerinde...

 

FARUK GÜLLÜOĞLU MARKASI ADINA 2 MİLYONLUK İMZAYI O ATTI

Faruk Gülloğlu ile Hasan Gültekin arasındaki ilişki ağı franchise ortaklığından da öte çok derin anlamlar taşıyordu iddialara ve mahkeme kararlarına bakılacak olursa... 6 Ocak 2016’da Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Faruk Güllüoğlu ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Baklavacı Güllüoğlu, 3 yıl için Beşiktaş'a 2 milyon TL ödeme yapması karara bağlanmıştı. İlginçtir; sponsorluk imzasına da Faruk Gülloğlu değil Hasan Gültekin imza koymuştu.

BJK Akatlar Arena'da gerçekleştirilen anlaşmanın imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse ve Lezzet Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile siyah-takımın teknik heyet ve oyuncuları iştirak etmişti.

Şok... Darbeden 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Anlaşma uyarınca Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, maçlarına sırtında "Faruk Güllüoğlu" yazılı formalarla çıkması karara bağlanmıştı.

Hasan Gültekin, 15 Temmuz darbesinden yaklaşık bir ay sonra yaptığı açıklamada ise anlaşmayı aslında Faruk Güllüoğlu’nun değil kendisinin Lezzet AŞ adına yaptığını ifade etmişti.

Faruk Güllüoğlu,BJK ile 06/01/2016 tarihinde yapılan forma reklam anlaşmasından kendilerinin haberi olmadığı gerekçesiyle sözleşmenin yapıldığı tarihten tam 6 ay sonra kulübe noter aracılığı ile ihtar çekmişti.

BJK ile Güllüoğlu markası arasında imzayı atan Güllüoğlu'nun en büyük franchising üyeliğini yapan Hasan Gültekin, bir süre önce tüm Güllüoğlu ile franchising bayiliklerini sona erdirdiğini kendi adıyla işletmelerinin devam kararı aldığını söylelemişti.

 

Şok... Darbeden 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Hasan Gültekin

BJK ile sözleşmeyi yapan şirketin kendi firması olan Lezzet AŞ. olduğunu açıklayan Gültekin, anlaşma lansmanı sırasında kullanılan Faruk Güllüoğlu, markasından şirketin rızası olduğunu ifade etmişti.

Gültekin, formalarda Hasan Gültekin markasının kullanıldığını sadece lansmanda Güllüoğlu markasının yer aldığını dile getirmişti.

15 TEMMUZ’DA EL KONULDU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet, Faruk Güllüoğlu markasının sahibi Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ’ye devlet el koyarak kayyum atadı. Şirket daha sonra da TMSF’ye devredildi.

FARUK GÜLLÜ TUTUKLANDI

Süreç devam etti, şirketlerine el konulan Faruk Güllü hakkında da yakalama kararı çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 2 ay sonra, 8 Eylül’de Faruk Gülloğlu “Silahlı terör örgütü üyesi olduğu” suçlamasıyla tutuklandı.

DAVALIK OLMALARI DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ?

Ve “Hasan Gültekin” olarak kendi markasını ve fabrikasını oluşturmuştu.           

Görünürde Faruk Güllü ile de davalıktı.

Ancak aralarındaki franchise anlaşması ötesinde bir danışıklığı dövüş yani muvazaa olduğuna dair şüpheler oluşunca MASAK, TMSF ve diğer ilgili birimler harekete geçti.

İki grubun “davalık” olmasının da “bir oyunun parçası” olabileceği değerlendirildi.

15 Temmuz’dan birkaç gün önce Faruk Gülloğlu markasına ait işletmelerin Hasan Gültekin’e devri de “danışıklı dövüş” olarak yorumlandı.

..Ve sonunda yargı geçen hafta sonu kritik bir karara imza attı.

TMSF'nin talebi üzerine yargı, Hasan Gültekin’in şirketlerine el koyma kararı aldı.

İşte www.haberplatosu.com farkıyla o son dakika gelişmesinin ayrıntıları:

MAHKEMEDEN ŞOK KARAR    

İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği 20 Mart’ta kritik bir karara imza attı.

 

Şok... Darbeden 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Mahkeme, Faruk Güllü’nün, şirketlerini “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün finansal destek amacıyla” “muvazaalı olarak” , “mal kaçırma amacıyla” 5 şirkete devrettiğine hükmetti. Faruk Güllü’nün şirketlerini devrettiği Hasan Gültekin, İlhami Şahin ve Esra Öztürk’ün kurucusu olduğu 5 şirkete TMSF tarafından el konulmasına karar verildi.

 

Şüpheli Faruk Güllü tarafından kurulan ve Faruk Güllü adına hareket ederek hisse devri yapılan İlhami Şahin ile Esra Öztürk’ün kurucusu olduğu şirketler yönünden adı geçen şüpheli tarafından şirket hisseleri üzerinden yapılan devir işlemlerinin; devam eden soruşturmaları akamete uğratmak ve mal kaçırmaya ve/veya FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü finansal destek amacına yönelik eylemler olduğu değerlendirildi.  Lezzet Mağazacılık ve Yiyecek Sanayi Ticaret AŞ, Aktif Mağazacılık Gıda Sanayi ve TAŞ, Büyük Avrasya Lezzetli Tatlar Gıda Sanayi Ticaret LTD, 5K Gıda Sanayi ve TAŞ ve Avrupa Es Gıda Mağazacılık ve Gayrimenkul Sanayi TAŞ’a, ilgili KHK ve CMK’nın ilgili hükümleri uyarınca kayyum olarak TMSF’nin atanması kararlaştırıldı.

Ayrıca Lezzet Mağazacılık ve Yiyecek Sanayi Tic. AŞ’nin hisseleri üzerinde 25.12.2015 tarihinde şüpheli Faruk Güllü tarafından Hasan Gültekin’e yapılan hisse devri ile Hasan Gültekin’den İlhami Şahin’e yapılan hisse devrinin muvazaalı olması nedeniyle ilgili 686 KHK’daki hüküm uyarınca da söz konusu hisse devri işlemlerinin iptaline karar verildi.

Şok... Darbeden 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Lezzet Mağazacılık ve Yiyecek Sanayi Tic. AŞ’nin 25.122015 tarihinde şüpheli Faruk Güllü tarafından Hasan Gültekin’e yapılan hisse devri ile Hasan Gültekin’den İlhami Şahin’e yapılan hisse devir işlemleri ‘muvazaalı’ olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Bu devrin muvazaalı olduğuna TMSF’nin mahkeme dosyasına giren yazıları uyarınca hükmedildi.

 

KHK’NİN O MADDESİ

5 şirkete daha el konulmasına, 7 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan 686 sayılı KHK dayanak gösterildi.

OHAL kapsamında yayımlanan söz konusu KHK ile FETÖ/PDY’nin mal kaçırma oyununa bir darbe daha vurulmuştu.

Buna göre, FETÖ ile bağlantılı kayyum atanan şirketlerde, ortaklık pay ve haklarına ilişkin soruşturmanın başladığı tarihten itibaren şirket ortaklarınca yapılan devir ve temlik işlemleri muvazaalı kabul edilmesi hükme bağlanmıştı.

Hissedarların boşanma yoluyla ya da üçüncü şahıslara devredilen mallarına da el konulacak. Bütün devirler geçersiz sayılacak ve ticaret sicilinden resen terkin edilmesi kararlaştırılmıştı.

Muvazaa; “Bir hukuki ilişkinin taraflarının, üçüncü kişileri aldatmak amacıyla, kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda yaptıkları gizli anlaşma” olarak tanımlanıyor.

 

15 TEMMUZDAN SONRA KİMSEYE ÖDEME YAPMADI MI?

Hasan Gültekin’in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra alacaklılarının ödemelerini dondurduğu, hiçbir kişi ve firmaya ödeme yapmadığı öne sürüldü.

Birçok firma "Verdiğimiz hizmetin bedelini alamadık" iddiasıyla adli makamlara başvurdu.

KATAR’A GİTTİ

İddiaya göre Hasan Gültekin,  2-3 hafta önce de sevgilisi de olduğu öne sürülen üst düzey yöneticisi E.Ö. ile birlikte “Para almaya gidiyorum” bahanesiyle Katar’a gitti.

Gültekin’in Katar’da kimlerle nasıl bir ilişki içerisinde olduğu araştırılıyor.

ŞİRKETLERİNİ KARTAL’DA KÜÇÜK BİR DAİREYE TAŞIMIŞ

Hasan Gültekin'in, 15 Temmuz sonrasında tüm şirketlerin adreslerini resmi olarak İstanbul Kartal'da küçük bir daireye  taşıdığı öne sürülüyor.

 

   

 

Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı
Şok... 15 Temmuz'dan 1 gün önce tabelayı değiştirdi ama yine de kurtulamadı

Bakmadan Geçme