Şok görüntüler! O helikopter 'kazayla' mı düştü? PKK mı düşürdü?

TSK 'kazaen düştü' diyor, MHP'li Özdağ ise 'Hayır, PKK roketle düşürdü' diye itiraz ediyor. İşte 'Biz düşürdük' diyen PKK'lılar 'o anların görüntüsü' olduğunu iddia ettikleri videoyu yayımladılar.

  • 6686

13 Mayıs'ta Türkiye yeni güne yine acı haberle uyandı; Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Çığlı Üs Bölgesi'ndeki terörle mücadele operasyonunda 6 asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, bölgeye destek için giden helikopterin 05.50'de düşmesi sonucu da 2 asker şehadet şerbetini içtiğini duyurdu.

Ancak Genelkurmay'ın paylaştığı bu bilgiye ilk itiraz MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan geldi.

Prof. Dr. Özdağ, "Helikopterimiz muhtemelen SA-7 ya da SA-8 roketiyle vuruldu. PKK'lı teröristler artık şehir saldırılarında ortamdaki oksijeni emen termobarik roketi mermileri kullanıyorlar" açıklamasını yaptı.

Hemen ardından terör örgütü PKK'nın medya kuruluşları, helikopterin PKK'lılarca düşürüldüğü iddiasını güçlendirecek bir video yayımladı. Youtube'a da yüklenen videoda roketin ateşlenme anı ve roketin helikopteri isabet etmesi, yükselen dumanlar eşliğinde helikopterin düşme anları yer alıyor. Helikopter düşünce teröristlerin "Vurduk, vurduk" sesledi, "Düştü" sesleri ve "Biji Apo" sloganları da kayda giriyor.

Şimdi, PKK'lıların yayımladığı bu görüntünün, düşen Kobra helikopterine ait olup olmadığı sorusu cevap bekliyor.

Haber Platosu olarak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemek için o görüntüyü yayımlamıyoruz.

ÖZDAĞ'IN UYARILARI

 "Sınırdan büyük bir terörist grubun sızma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda 6 askerimiz çıkan çatışmada şehit olurken, 2 helikopter pilotumuzda PKK’nın Irak’ın kuzeyinden yapmış olduğu muhtemelen SA-7 veya SA-8 tipinin kullanıldığı roket saldırısı neticesinde helikopterin pervanesinin vurulması nedeni ile kırıma uğraması neticesinde şehit olmuşlardır" diyen MHP'li Özdağ, PKK'nın gelişmiş teknolojileri kullandığını açıklamıştı.

Ümit Özdağ, şu açıklamaları yapmıştı:

"PKK terör örgütünün bu saldırısı, terör örgütünün Suriye iç savaşı sırasında hangi ileri teknoloji ürünü silahlara eriştiğini göstermesi açısından çok önemlidir. AKP Hükümeti, bugün IŞİD ve PKK’nın hem bu ülkede iki devletçik oluşturmasının hem ileri teknoloji ürünü silahlar kullanmasının önünü açmıştır. Bu imkanlardan faydalanan teröristler şehir çatışmalarında askerde olmayan ortamdaki oksijeni emen termobarik roket mühimmatı ve çelik çekirdekli mermi kullanmaktadırlar. AKP Hükümetinin Ortadoğu ve özellikle Suriye politikasını derhal değiştirmesin vakti çoktan geçmiştir. Bu yanlış politikanın bedelini Türk Milleti ödemektedir ve ödenecek bedel önümüzdeki yıllarda ne yazık ki artacaktır.”

GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin TSK’nın internet sitesine konuyan açıklamada şu cümleler yer almıştı:

“Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.”

PKK'LILARIN KORKULU RÜYASI HELİKOPTERİN ADI "AZRAİL"

Düşmesi sonucu 2 askerin şehit olduğu helikopter, PKK için tam bir "baş belası"... 

PKK'lların orkulu rüyası olarak bilinen AH-1 "Super Cobra" taarruz helikopterleri üstün teknoloiji ürünü olarak ün yapmış durumda.

Bu helikopterler, "Super Cobra helikopterleri çift olarak uçuyor.  AH-1 "Super Cobra" taarruz helikopterleri terörle mücadele operasyonlarının bel kemiıi olarak biliniyor.

Ani taarruz yeteneği ve arazideki üstün savaş kabiliyetleri dolayısıyla bu helikopterler bölgede "Azrail" olarak da ün yapmış  durumda.

Özellikle operasyonlarda teröristlere verdirdiği büyük kayıplarla tanınıyor.

HELİKOPTERİN  ÖZELLİKLERİ

 

 

Bakmadan Geçme