Star, Nasuhi Güngör'ü kovdu! 32 kısım tekmili birden Güngör-AK Parti ilişkisi analizi...

'Erdoğan' sevdalısı Star gazetesi 'Artık Davutoğlu ile yola devam edemeyiz' diyen yazarı Nasuhi Güngör'ün gazetedeki görevine son verdi. Peki Güngör bu noktaya nasıl geldi. Nasuhi Güngör'ün AK Parti ile ilişkisi nasıl gelişti? Erdoğan'ı 2001'de 'Yahudi lobisi iş başına getirdi' diyen Güngör buna rağmen Erdoğan'ın desteği ile nasıl yükseldi? İlişki nerede zayıfladı, nasıl koptu? www.haberplatosu.com farkı ile 32 kısım tekmili birden Nasuhi Güngör-AK Parti ilişkisinin hikayesi...

  • 3380

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

 

Bugün Star'dan kovulan Nasuhi Güngör, ocak ayında TRT'den kovulmasının müsebbibi olarak Ahmet Davutoğlu'nu biliyordu. 

Hatta iddiaya göre "Beni kovduran Ahmet Davutoğlu" diyordu yakın arkadaşlarına...

 

Muhtemelen bu nedenle de dün geceki A Haber canlı yayınında bardağı taşıran o cümleyisarfetti Güngör.

"Reis" destekçisi kanalda, Ahmet Davutoğlu'na "çakacak" kişisel hesabını görecek hem de "Reisçi" olduğunu iyice tescilleyerek Saray'a mesaj yollayacaktı; bir taşla iki kuş vuracaktı; ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

 

Gazeteci yazar Nasuhi Güngör, gazeteciler.com'un haberine göre, Erdoğan'la ilişkisini "Şems-Mevlana ilişkisi" olarak tanımlayan Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star gazetesinden bugün kovuldu.

Bu AK Parti kulislerini yakından takip edenler için sürpriz olmadı. Zira Nasuhi Güngör, A Haber yöneticilerini ve AK Parti kurmaylarını ters köşeye yatıran dün geceki çıkışıyla daha fazla Star'da tutunamazdı.

Evet; Güngör, dün gece A Haber Tv'deki canlı yayında sarf ettiği "AK Parti artık yoluna Ahmet Davutoğlu ile devam edemez" sözleri nedeniyle kovulduğu Star'dan...

Nasuhi Güngör, Ocak ayının ilk haftasında TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı görevinden alınarak tasfiye edilmişti.

Peki Güngör bu noktaya nasıl geldi?

Bu soruya cevap bulmak için bandı biraz başa saralım.

Güngör, 2014 yılının son aylarında canlı yayında TRT ekranlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırladı. 

Erdoğan, önlerine konulan barikatları, bürokrasinin nasıl ayak dirediğini anlatırken Güngör'e, "Seni TRT'ye atarken ne kadar engelle karşılaştık, biliyorsun" mealinde sözler sarfetti.

Nasuhi Güngör görevden alındı

Erdoğan'ın gözdesi idi Nasuhi Güngör...  Tabii, yıl boyunca TRT ve AA'dan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da gözdelerindendi... 

Ancak Güngör'ün geçmişteki "günah galerisi"ne bakılacak olursa ne Erdoğan'ın ne de Arınç'ın ona bu değeri vermemesi beklenirdi.

Zira Nasuhi Güngör, 2001 yılında AK Parti'nin kuruluş aşamasında "Yenilikçi Hareket"i ve Tayyip Erdoğan'ı yerden yere vurmuştu.

Nasuhi Güngör'ün 2001'de yazdığı, 'Yenilikçi Hareket' isimli  kitabında, AK Parti'nin kuruluşunda İsrail'in rolü olduğunu; Tayyip Erdoğan’ı Yahudi Lobisi’nin işbaşına getirdiğini iddia etmişti

Nasuhi Güngör görevden alındı

Erdoğan’ın 18 Temmuz 2001'de İsrail büyükelçisi David Sultan'la bir görüşme yaptığı ve ona 'Yeni oluşacak partinin İsrail ve ABD politikalarına asla ters düşmeyeceği' yönünde garanti verdiği konuşulup yazıldığını öne süren Güngör,  “Bu David Sultan, uzun yıllar İsrail ordusunda görev yaptıktan sonra dışişleri kadrosuna alınan azılı bir İslam düşmanıydı...” diyordu.

17-25 ARALIK HAFTASI TRT'DE ETKİLİ KONUMA GETİRİLDİ

Güngör'ün bu kitabı kaleme aldığı, Erdoğan'a yönelik ağır suçlamaları neredeyse unutulmuştu. "TRT'deki "Cemaatçi" veya yaygın tabir ile "Paralel Yapılanma"nın boy hedeflerinden biri haline de gelen Güngör'ün eski defterlerini bu yılın başında yine "Paralel medya" tekrar gündeme taşıyarak kendi hesaplarını da görmüş oldu Güngör'le...

Nasuhi Güngör görevden alındı

Güngör, kendi ekibin kurmak isteyince "Paralel" ile kanlı bıçaklı olmuştu.

Ancak "Paralel" ile kavga vermesini "Reisçi" ya da "dava adamı" olduğu çıkarımını yapmak zorlama olurdu. Zira, kendi nüfuz alanını genişletmek ve kendi ekibini kurmak için vermişti bu kavgayı, bu çok aşikardı.

Cemaatin, 17-25 Aralık operasyonlarını yaparak AK Parti'yi kılıç çekmesi Güngör'ün karizmasında bir dönüm noktası oldu. 

O tarihte TRT Türk Kanal Koordinatörü olan Nasuhi Güngör, 27 Aralık 2003'te TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.

Sırf bu görevlendirme ve zamanlaması da Paralel Yapı ile kanlı bıçaklı olmasına yeter de artardı bile.

 

ŞENOL GÖKA KENDİSİNE RAKİP GÖRDÜ VE...

O kadar güçlenmişti adı TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna da geçiyordu. İşte tehdidi gören TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "TRT Türk'ü kapatıyoruz" bahanesiyle önce Güngör'ün ekibinin bir kısmını tasfiye etmiş, ardından da Ocak ayının ilk haftasında Güngör'ü göndermişti TRT'den.

"BENİ KOVDURAN DAVUTOĞLU"

Güngör, TRT'den kovulmasının müsebbibi olarak Ahmet Davutoğlu'nu biliyordu.

Hatta iddiaya göre "Beni kovduran Ahmet Davutoğlu" diyordu yakın arkadaşlarına...

Muhtemelen bu nedenle de dün geceki A Haber canlı yayınında bardağı taşıran o cümleyi sarfetti Güngör.

"Reis" destekçisi kanalda, Ahmet Davutoğlu'na "çakacak" kişisel hesabını görecek hem de "Reisçi" olduğunu iyice tescilleyerek Saray'a mesaj yollayacaktı; bir taşla iki kuş vuracaktı; ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

 

BARDAĞIN TAŞTIĞI A HABER CANLI YAYINININ HİKAYESİ

İşte Güngör'ün "bardağı taşırdığı" dün gecenin hikayesi:

Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın CEO'su olduğu Turkuvaz Medya'nın televizyon kanalında dün akşam şok anlar yaşandı.

Erdoğan'ı kayıtsız şartsız savunan, yani "Reisçi" bir yayın çizgisi izleyen A Haber Tv bu akşam sansasyonel anlara sahne oldu.

Toplumsal Hafıza programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında var olduğu iddia edilen ikilik iddiaları konuşulurken şok cümleler sarf edildi.

 Tartışmada son günlerde kimi çevrelerce pompalanan "AK Parti Davutoğlu ile yoluna devat etmeli mi etmemeli mi?" konusu gündeme geldi.

Star Gazetesi  yazarı ve eski TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, "AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez" ifadesini kullandı.

'Reisçi' kanalda şok çıkış: AK Parti, Davutoğlu ile yoluna devam edemez!

Güngör özetle şunları söyledi:

"Türkiye'de siyasi boşluk var, Türkiye'de iki başlılık var. Başkanlık sistemiyle ilgili  sahici gündeme geçemediği için Türkiye bu durumda ve daha da açık konuşacağm, Türkiye'nin terörle mücadelesinde, paralel yapı ile mücadelesinde gayret etmesi gerekenler, gerçekten elini taşın altına koyması gerekenler bunu yapmıyorlar. Siyasi iktidar da bunu yeterince gündemine almıyor. Hükümet de yeterince gündemine almıyor. AK Parti de yeterince gündemine almıyor. 

Paralelle mücadeleyi de terörle mücadeleyi de çok daha aktif gündemlerine almak durumundalar.

Şimdi Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak da Dışişleri Başdanışmanı olarak çok büyük hizmetler verdi ama bu benim kişisel görüşümdür, bu saatten sonra da isteyen istediğini söyleyebilir bununla ilgili... 

Türkiye'nin Suriye ile ilgili problemlerinde de Türkiye'nin Rusya ile devam eden ve benim niye devam ettiğini bir türlü anlayamadığım gerginlikle ilgili de hala çözüm üretilemiyor. Türkiye bu kuşatmayı yarmak zorunda. Türkiye bu ikili yapıdan kurtulmak zorunda. Ve açık söyleyeyim; Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AK Parti kendisine bu anlamda yeni bir yol aramak zorundadır, Türkiye kendisine yeni bir çıkış aramak zorundadır."

Nasuhi Güngör'ün sözlerine Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'den sert tepki geldi.

Arseven,  Güngör'ün, "Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AK Parti kendisine bu anlamda yeni bir yol aramak zorundadır, Türkiye kendisine yeni bir çıkış aramak zorundadır" sözlerine şu tepkiyi verdi:

"Bu görüşü son derece fitne üretmek isteyenlere, çatlatmak isteyenlere iyi niyetli olarak hizmet etmiş bir görüş olarak görürüm, kusura bakma Nasuhi!"

 

NASUHİ GÜNGÖR KİMDİR?

 

1968 Kırşehir Mucur doğumlu. 1990 yılında Ankara SBF Kamu Yönetimini bitirdi.

Gazetecilik hayatına 1987 yılında Zaman Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Daha sonra Aydın Menderes'le birlikte basın danışmanı olarak çalıştı.

1994-2002 yıllarında Yeni Şafak gazetesinde haber müdürü ve köşe yazarı olarak bulundu. Ardından sırasıyla Akşam Gazetesi, Milli Gazete ve Gerçek Hayat dergisinde çeşitli görevlerde bulundu ve köşe yazıları yazdı.

2006 yılından beri Star Gazetesi'nde dış politika ağırlıklı köşe yazıları yazıyor.

2013 Şubat ayından itibaren TRT Türk Kanal Koordinatörü olarak görev yapıyor.

TRT 2 ve TV 8'de haber programları hazırladı ve sundu. Yerli ve yabancı strateji dergilerinde dış politika ağırlıklı makaleleri yayınlandı. Halen Kuzey Irak'la ilgili bir yüksek lisans tezi üzerinde yoğunlaştı.

Bakmadan Geçme