Suların durulmadığı TRT'de kritik göreve yeni atama

Kanal 24'ün Ankara Temsilcisi, Yeni Şafak Gazetesi'nde de köşe yazarlığı da yapan yaşar Taşkın Koç'un, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'na getirildi

  • 2626

Siyaset ve medya kulislerinde bir haftadır konuşulan atama nihayet yapıldı.

Sancak grubunun sahibi olduğu 24 TV'nin Ankara Temsilcisi,  Yeni Şafak Gazetesi'nde de köşe yazarlığı da yapan Yaşar Taşkın Koç, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'na getirilen Nasuhi Güngör'ün, geçen tartışmalı bir şekilde ve henüz açıklanmayan bir sebepten dolayı görevden alınması üzerine yerine vekaleten TRT'nin Brüksel temsilcisi İbrahim Eroğlu getirilmişti.

TRT, bünyesinde çalıştırdığı 96 kişiyi de 31 Aralık 2015'de sebepsiz yere işten çıkarmasıyla gündeme gelmişti. Çıkarılan kişilerin değişik programlar üzerinden; kurumda editör, muhabir ve spiker olarak çalıştırdığı ortaya çıkmış çalışanlar mağdur edilmişti. İşten çıkarmaların halen devam ettiği TRT'de işten çıkarılanların sayısının 200'e ulaştığı ve sayının artacağı da gelen bilgiler arasında.

Yaşar Taşkın Koç kimdir?

2006 yılında TV 24'ün kurucu Ankara Temsilciliği görevine getirildi. İlk belgesel çalışmasında işadamı Nuri Demirağ'ı konu edindi.  İstiklal Madalyası'nın ilk ve tek belgeselini bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun basın danışmanı olarak görev yapanOsman Sert'le birlikte çekti.

24 TV'de 'Keşke Olmasaydı' yakın tarih dizisi programı içinde 30'a yakın bölümde emek verdi. Köşk'ün Öyküsü, Endülüs, Erdem Beyazıt, TBMM, SEKA, Ali Adnan/Başvekil, Mehmed Akif isimli belgesellere imza atan Koç, bu çalışmalarının karşılığında 10'a yakın ödülle ödüllendirildi. Haber7.com ve Mansettv.com sitelerinde köşe yazarlığı yapmış olan Yaşar Taşkın Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Bakmadan Geçme