• Haberler
  • Gündem
  • Sultanahmet'teki patlama... Görgü tanıkları anlatıyor

Sultanahmet'teki patlama... Görgü tanıkları anlatıyor

Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. CNNTürk yayınına katılan bir görgü tanığı, bir anda büyük bir ateş patlaması gördüklerini, sonrasında da polisin herkesi oradan uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanıdığı 'Büyük ihtimalle 'canlı bombaydı', net görmedim' diye konuştu.

  • 708

Sultanahmet Meydanı’ndaki patlama yerinde polisin incelemeleri sürüyor. Yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

Bir görgü tanığı, patlama yerinde 10’un üzerinde yaralı olduğunu söyledi. Şahıs, “Bir anda patlama sesi geldi. Yerde insanlar vardı. Tam olarak bilemiyorum ama 10’un üzerinde yaralı vardı. Turist grubu olduğunu tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

'YERDE YATAN İNSANLAR GÖRDÜK'

Bölgede turizmcilik yapan bir isim, “Biz panik olduk, kardeşimle birlikte meydana doğru koştuk. Bir sürü çalışanımız var, eşimiz dostumuz var. Yerde yatan insanları gördük. Parçalanmış insanları gördük. Çekik gözlü diyoruz biz Uzakdoğu insanları gördük. Hemen geri geldik” dedi.

Başka bir turizmci, “Yurtdışından çok sayıda telefon geliyor. Ne olacağını merak ediyorlar. Sürekli tur iptalleri oluyor. Yarım saatte bir iptal telefonu alıyoruz” diye konuştu.

Bölgedeki bir başka turizmci, “Telefonlarımız sürekli çalıyor. Her yerden arıyorlar. Polis ve emniyet görevlileri hareket geçti” dedi.

PATLAMANIN GÖRGÜ TANIĞI: "59 AMBULANS SAYDIM"
Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın ardından meydan çevresinde çok geniş bir alan polis tarafından güvenlik altına alındı.  Vatandaşların meydana girişlere izin verilmiyor. Sultanahmet tramvay durağından itibaren polis yolu keserken meydanda bulunan vatandaşlar güvenlik şeridinin dışına çıkarıldı. Meydanda polis, itfaiye ve ambulans yetkilileri ile görevliler dışında kimse kalmadı. Bir polis helikopteri ise havadan olay yerinin üzerinde uçuş yapıyor. 

59 AMBULANS SAYDIM

Sultanahmet'te bir otelde çalışan Murat Manaz isimli görgü tanığı patlama anını ve sonrasında yaşanılanları şu şekilde anlattı:"Saat 10.19 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Gökyüzüne baktığımda ise martılar havada uçuşuyordu. Meydan bir anda kalabalıklaştı. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Olay yerine gittiğimde gördüm. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu" 

 

Bakmadan Geçme