Sur'daki terör başarılarına engel olamadı

Sur ilçesinde terör saldırıları sonucu öğrencilerin bir kısmı eğitimden mahrum kalırken, başka bir okulda öğrenimlerini sürdüren Dicle Tikel ile Mehmet Şakir Duru, TEOG sınavında başarılı oldu.

  • 652

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle başka bir okulda eğitimine devam eden 8. sınıf öğrencisi Dicle Tikel, yaşadığı olumsuzluklara rağmen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarıya ulaştı.

Hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırıları, Sur ilçesinde eğitimi de olumsuz etkiledi. İlçede 6 mahallede sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonları sürüyor. Bu mahallelerde okullar kapalı olduğu için öğrencilerin bir kısmı okula gidemezken, bir kısmı da başka okullara nakledildi.

Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er İmam Hatip Ortaokulunda okuyan 8. sınıf öğrencisi Tikel, yaşadığı olumsuzluklara rağmen sınavda başarı elde etmenin heyecanını yaşıyor. TEOG sınavlarına azimle hazırlanan Tikel, uzun bir süre okula gitmemesine rağmen evde derslerine çalıştığını belirtti.

'Okuyup doktor olmak istiyorum'

Başarısını öğretmenine ve ailesine borçlu olduğunu belirten Tikel, şöyle devam etti:

'Olaylar yüzünden okula gidemedim, başka bir okula gitmek zorunda kaldım. Gittiğim okula uyum sağlayamadım, Sur'daki okulumun bu okula taşındığını duyunca ailemi zorlayıp bu okula nakil yaptım. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım burada olduğu için adapte olmakta sıkıntı yaşamadım, aksine bu beni motive etti. Okuyup doktor olmak istiyorum.'

Aynı sınıfta öğrenim gören öğrencilerden Mehmet Şakir Duru da TEOG'da 120 sorudan 110 net yaptığını aktararak, şunları belirtti:

'Başarı elde etmek o ortamda çok zordu, ama tek çaremizin çalışarak kazanmak olduğunu biliyordum. Başarımı öğretmenlerime borçluyum, çünkü her şeye rağmen bizi bırakıp gitmediler. Bu sınava motive olmamın kaynaklarından biri de öğretmenlerimdi. Çünkü okula gittiğimde onları orada görmek bana büyük moral veriyordu. Yaşanan olayların arasında ders çalışmak psikolojik açıdan da zor oluyordu. Başarabilmek için çalışmak gerektiğini biliyordum. 110 net yaparak iyi bir başarı elde ettim.'

Muhabir: Maşallah Dağ, Ömer Yasin Ergin www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme