Tankın üstüne çıkan kahraman Mustafa, FETÖ'nün 'hoca'sı CIA ajanı Fuller'e karşı

15 Temmuz'da tankın üstüne çıkan kahramanlardan biri olan Ankaralı Mustafa Şağban, darbe görünümlü işgal girişimindeki CIA parmağını sorguladı ve CIA ajanı Graham Fuller hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına hükmetti. Bunun üzerine o kahraman itiraz dilekçesi verdi… İşte Fuller'e meydan okuyan o kahramanın hukuk mücadelesi…

  • 4398

15 Temmuz'da tankın üstüne çıkan kahramanlardan biri olan Ankaralı Mustafa Şağban, darbe görünümlü işgal girişimindeki CIA parmağını sorguladı ve CIA ajanı Graham Fuller hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına hükmetti. Bunun üzerine o kahraman itiraz dilekçesi verdi… İşte Fuller’e meydan okuyan o kahramanın hukuk mücadelesi…

“Elin gavuru Türkiye Cumhuriyeti’nin üst düzey bürokratlarından Halkbank Genel Müdür Yardımcısını haksız olarak tutuklarken biz 15 Temmuz’da dahli olduğuna dair güçlü şüpheler bulunan CIA Şefi Fuller işin neden işlem yapmıyoruz?“

Bu kritik soruya cevap arıyor 15 Temmuz’da Beştepe yakınlarında tankın üzerine çıkarak darbecilere meydan okuyan o kahraman…

 

O kahramanın hukuk mücadelesine geçmeden önce bandı başa sarıp kısa bir özet geçmekte fayda var: Cemaat”i ya da bir başka tabirle “CIA’mati” kuruluş harcında CIA’nın parmağının olduğu artık yadsınamaz bir vakıa olarak orta  duruyor. 15 Temmuz sonrası en çok cevabı aranan soruların başında Fetullah Gülen-CIA ajanı Graham Fuller ilişkisi geliyordu. Soru şuydu: 1964'te Türkiye'ye gelen ve 1969'da "cemaatini" İzmir'de kuran Fetullah Gülen ile o dönemde tanışan meşhur CIA ajanı Graham Fuller, 15 Temmuz'daki darbe görünümlü işgal girişiminin perde arkasındaki isim miydi?

 

15 Temmuz'da tankın üstüne çıkan kahramanlardan biri olan Ankaralı Mustafa Şağban, darbe görünümlü işgal girişimindeki CIA parmağını sorguladı ve CIA ajanı Graham Fuller hakkında suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

Şağban, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiği suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:

"Malum 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye cumhuriyetine ve vatandaşlarına, seçilmiş hükümet ve cumhurbaşkanına yönelik darbe teşebbüsünde bulunulmuş olup, darbeye iştirak eden asker ve sivil unsurlar arasında yurtdışı destekli temsiliyeti olan, CIA Ajanlığı yaptığı iddia edilen Graham Fuller'inde mezkür teşebbüsün içerisinde olduğuna dair ciddi tanık ifadeleri ve bu ifadeleri destekleyen ülkeye giriş çıkış kayıtlarının, ayrıca Yunanistan'a firar eden darbeci unsurlarla aynı helikopterde olduğuna dair medyada ggündeme gelen ifadelerle birlikte, FETÖ terör örgütü liderine muhtelif zaman ve vesilelerle ve sair sebeplerle şahsen referans olduğu ve hamiliğini yaptığına ilişkin kayıt ve bilgileri de göz önünde bulundurarak, Graham Fuller'in de darbe suçuna iştirak edip etmediğinin araştırılması ve gözaltına alınıp sorgulanmasının yapılması ve sorgulama neticesinde isnada konu vukuatı varsa cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuyorum."

Tankın üstüne çıkan kahraman Mustafa, FETÖ'nün 'hoca'sı CIA ajanı Fuller'e karşı

“KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA…”

Ankara Cumhuriyet Başavcılığı 15 Ağustos’ta kararını verdi ve kovuşturmaya gerek olmadığını hükmetti.

İşte o karar:

“Müşteki cumhuriyet başsavcılığımıza maracaat ederek özetle; 15.07.2016 günü ülkemizde meydana gelen darbe teşebbüsü ile ilgili olarak CIA Ortadoğ u Başaknı olan Graham Fuller isimle şahıstan şikayette bulunmuş ise de müştekinin suçtan doğrudan zarar görmediği, ayrıca konu ile ilgili cumhuriyet başsavcılığımzca soruşturmalar7 yürütüldüğü, şikayet hakkında kamu adına işlem ifasını gerektirir bi durumun bulunmadığı anlaşılmakla; şikayet hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına...”

İTİRAZ DİLEKÇESİ

Mustafa Şağban bunun üzerine geçen hafta savcılığa itirazda bulundu.

İşte o dilekçe:

“CIA Ortadoğu Başkanı Graham Fuller’in 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde yer aldığına dair iddia ve bu iddialar doğrultusunda ülkemize giriş çıkışları da göz önünde bulundurularak mezkur şahısla ilgili hiçbir araştırmanın yapılmadığını, her ne kadar cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturmaların yürütüldüğü ifade edilmiş olsa da bahse konu şahısla alakalı elle tutulur bir araştırmanın yapılmadığı kanaatindeyim.

Yine bahse konu darbe girişiminden/suçtan zarar gördüğümü de arz/beyan ederim

Yukarıdaki bahsettiğim sebeplerden dolayı karara itiraz ediyorum.”

Darbe girişiminde CIA ajanının parmağı var mı? Fuller hakkında suç duyurusu

 

Mustafa Şağban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 15 Temmuz gazisi olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“ Darbe girişiminden hemen sonra CIA Orta Doğu başkanı Graham Fuller için mezkur darbe girişiminde dahli olduğuna dair suç duyurusunda bulunmuştum.

 

Ancak bir hafta on gün sonra kovuşturmaya yer kalmadığına dair savcılık kararı verilmiş ve bende bu karar doğrultusunda bahsekonu karara bugün için itiraz etmiş bulunmaktayım!

 

Elin gavuru Amerikalılar bizim bürokratları (Halk Bankası genel müdür yardımcısı) gözaltına alıp tutuklamaktan çekinmezken, bizim adli merciler neden bu kadar cesur ve basiretli olamamaktadırlar hayret ediyorum!

 

En azından onca iddia ve delillere rağmen bu şahsın FETÖ liderine hamilik yaptığına dair referans kayıtları mevcut iken ve buna benzer bir çok delillerin varlığı ortada iken göstermelikte olsa bir gözaltı kararı yahut bit tutuklama çıkmaz anlamıyorum neden!?

Darbe girişiminde CIA ajanının parmağı var mı? Fuller hakkında suç duyurusu

 

 

Bakmadan Geçme