Tekirdağ Valisi Salihoğlu kalp krizi geçirdi

Aracında kalp krizi geçiren Tekirdağ Valisi Erver Salihoğlu, hastanede tedaviye alındı

  • 1182

 

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, valilikten çıkıp evine gittiği sırada makam aracında kalp krizi geçirdi. Yakın korumasının ilk müdahalesiyle hastaneye kaldırılan 62 yaşındaki Salihoğlu, tıkanan iki damarına stent takılmasının ardından uyutuldu. Üniversite hastanenin başhekimi Erdoğan Gültekin, vali Salihoğlu’nun durumunun kritik olduğunu ifade ederek, “Sabaha kadar uyutup gözlemleyeceğiz. Yolda kalbi durmuşken geçen sürede hasar olup olmadığını araştırıyoruz’’ dedi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, akşam 19.30 sıralarında valilikten çıkarak makam aracıyla evine doğru yola çıktı. Yaklaşık 300 metre ilerledikten sonra yakın koruması olan Muammer Dirlik, Vali Salihoğlu’nun koltuktan yana düştüğünü görüp aracı durdurdu. Dirlik kravatını söktüğü Vali Salihoğlu’nun boğazına kaçan dilini çıkardıktan sonra araçla Tekirdağ Devlet Hastanesi aciline götürdü. Yapılan ilk müdahalesinin ardından Vali Salihoğlu, devlet hastanesinde kardiyoloji uzmanı olmadığı gerekçesiyle Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Polis ekipleri üniversite hastanesi güzergahında trafiği durdurarak Enver Salihoğlu’nu taşıyan ambulansa yol açtı.

DURUMU KRİTİK SABAHA KADAR UYUTULACAK

Üniversite hastanesinde acilen ameliyata alınan Salihoğlu’na anjiyo yapıldıktan sonra tıkalı iki damarına stent takıldığı öğrenildi. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Salihoğlu’nun sabaha kadar uyutulacağı açıklandı. Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdoğan Gültekin, kalbi durmuşken geçen süredeki hasarın araştırıldığını ifade ederek, “Geldiğinde iki ana damarı kapalı ve bilinci kapalıydı. Acilen ameliyathaneye aldık. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra iki ana damara stent takıldı. Sabaha kadar uyutup gözlemleyeceğiz. Yolda kalbi durmuşken geçen sürede hasar olup olmadığını araştırıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme