TEOG birincisi Şemdinlili Sidem'in kitapları banyodaki dolapta

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın iki defa ateşe verdiği okulun 8. sınıf öğrencisi Sidem Gül, TEOG ilk dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak gösterdiği başarıyla ilçenin gurur kaynağı oldu.

  • 570

HAKKARİ- YAKUP BAY

Şemdinli'de teröristlerin iki defa yaktığı okulda bütün zorluklara rağmen eğitimini sürdüren ve girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sidem Gül ilçenin gurur kaynağı oldu.

Altınsu köyünde taşımalı eğitim sistemiyle her gün Atatürk Ortaokuluna giden Gül'ün sınavda 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak gösterdiği başarı takdir topladı.

Kitapları banyodaki dolapta

İnşaat işçisi bir babanın kızı olan ve ekonomik sıkıntılar içerisinde eğitimini sürdürmeye çalışan Gül, evde çalışması odası bulunmadığı için kitaplarını banyodaki dolapta bulunduruyor.

Baba Nazım Gül, kızının başarısıyla gurur duyduğunu ancak düzenli bir işi olmadığı için eğitimine yeteri kadar katkı sunamadığını anlatarak, 'Yazın iş olursa inşaatlarda çalışıyorum. Kışın ise iş bulamıyorum. Kışın 4-5 ay boşta kalıyorum. Gelen çocuk maaşıyla bazen gerekli olan kitapları alıyorum' dedi.

Okuma yazma bilmeyen anne babanın Türkiye birincisi kızı

Anne Narin Gül de eşi kızlarının başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Sağlık problemleri bulunduğunu, kızı Gül'ün derslerden fırsat buldukça kendisine ve iki küçük kardeşine yardımcı olduğunu aktaran Gül, şöyle dedi:

'Ben ve babası okuma yazma bilmiyoruz. Kızımızın okuması için her fedakarlığı yaptık. Gerekirse evimizi bile satacağız. Ben okumadığım için doktora bile gidemiyorum. Kızıma sürekli 'Oku milletimize ve vatanımıza faydalı bir birey ol ki, faydan herkese dokunsun' diyorum.'

Doktor olmak istiyor

Kızının doktor olmak istediğini dile getiren Narin Gül, 'Kızım bana, okula başladığı ilk günlerde 'Anne ben okuyacağım ve doktor olup seni tedavi edeceğim' diyordu. Ben de hep dua ediyorum inşallah kızım istediği yere gelir' dedi.

Sidem Gül de sevincini kendisine 5. sınıfa kadar eğitim veren öğretmeni Güler Mercan'ı telefonla arayarak paylaştı. Gül, öğretmenine, 'Size çok teşekkür ediyorum. Bu başarıda sizin katkınız çok büyük. Çünkü bu alt yapımın tamamen size ait' dedi.

Evi ziyaretçi akınına uğradı

Genç kızın başarı hikayesinin bazı gazete ve televizyonlarda yer almasıyla, Gül'ün yaşadığı ev ziyaretçi akınına uğradı. İlçedeki birçok kişi Gül ailesine tebrik ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Gül'ü arayarak, TEOG'da gösterdiği başarıdan dolayı kutladı.

Sidem Gül, kendisini yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin aradığını belirterek, 'Beni kutlayan herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

PKK okuluun 2 defa ateşe verdi

Terör örgütü PKK'nın iki defa ateşe verdiği okulda bütün olanaksızlara ve engellere rağmen çalışmasını aksatmadan sürdüren Gül, 25-26 Kasım'da gerçekleştirilen ve 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavda, 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak tam puan almıştı. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme