Terör genç gazeteciyi hayattan kopardı

Başkentteki terör saldırısı, Tarım TV'de görev yapan 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı, iş çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak, hayattan aldı.

  • 981

Ankara'daki terör saldırısı, 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında dün saat 18.31'de meydana gelen bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı.

Patlamadan etkilenen, bakanlığa ait servis aracındaki Tarım TV muhabiri Yıldız, ambulansla Güven Hastanesine kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen, terör genç gazeteciyi hayattan kopardı.'Gardaki saldırı sonrasında profilini karartmıştı'Yıldız'ın iş arkadaşlarından Nigar Polat, yaşanılanlara halen inanamadığını belirterek, 'Gülşen adı gibi sürekli güler ve herkese pozitif enerji verirdi. Onunla konuştuğumuzda rahatlardık, kimseye kızmaz, hep olumlu düşünmeye çalışırdı. Yufka gibi yüreği vardı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlamış ve günlerce kendini toplayamamıştı. Gardaki saldırı sonrasında profilini karartmıştı. Oysa bir gün terör onun da canını alacakmış' dedi.'Gülşen ile içimizdeki çocuk da öldü'İsmini vermek istemeyen bir iş arkadaşı da Gülşen Yıldız'ın muhabirliği çok sevdiğini ve birkaç gün önce TRT'nin sınavlarına girdiğini ifade etti. Yıldız'ın sınav sonucu için çok heyecanlı olduğunu belirten iş arkadaşı, şunları belirtti:'TRT'nin sınavlarını kazanırsa bize yemek yedireceğini söylüyordu. Çalışma arkadaşlarımız içinde en hayat dolu olanımızdı. Etrafındakilere enerji verirdi. Onunla birlikte hepimiz öldük. Gülşen ile içimizdeki çocuk da öldü. Bu şok geçtiğinde eminim içimizdeki yara daha çok kanayacak. Hepimizin başı sağ olsun.''Gülşen'i ambulansa biz taşıdık'Saldırı gerçekleştiğinde olay yerinde bulunduğunu, kendisinin de aynı bakanlıkta mühendis olarak görev yaptığını söyleyen arkadaşı, 'Patlamanın nasıl olduğunu anlamadık bile. Her şey bir anda gerçekleşti. Patlama olduğunda ilk olarak 'Yaşıyor muyum' diye bakıp, ardından çevremi inceledim ve yaralılara yardım etmeye başladım. İlk gördüğüm de Gülşen oldu ve durumu ağırdı. Olay yerine ilk askeri ambulans geldi ve Gülşen'i ambulansa taşıdık. Kulağından kan geliyordu. Hala olay anı gözümün önünden gitmiyor' dedi.

Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen Gülşen Yıldız'ın cenazesi, Elbistan'da defnedilecek.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme