Tizen'li Samsung Z3 Global Pazara Giriş Yapıyor

Samsung'un kendi platformunu oluşturma fikrinin meyvesi olan Samsung Z3, Avrupa, Rusya ve Endonezya pazarlarında da giriş yapıyor.

  • 807

Samsung'un kendi platformunu oluşturma fikrinin meyvesi olan Samsung Z3, Avrupa, Rusya ve Endonezya pazarlarında da giriş yapıyor.

Blackberry OS'un düşüşü ve Blackberry'nin Priv ile başlayan strateji değişimi ile Tizen, Blackberry OS'un en büyük 4. mobil platform koltuğuna oturdu. Güney Koreli firma, Tizen'e umut bağlamış durumda ve ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. Samsung'un bu fikre bu kadar yatırım yapmasının altında ise Google'a olan bağlılığını koparma çabası yer alıyor. Kullanıcıların Samsung tarafında pek de memnun olmadığı Android platformu, Samsung'a da pek çok sıkıntı yaratıyor. Gerek TouchWiz'in optimizasyon sorunları, gerek yeni çıkan sistem güncellemeleri ile ilgili gecikmeler bu nedenlerin başında yer alıyor. İşte tam bu yüzden Samsung, Apple gibi kendi platformunu yaratma çabası içerisine girdi.

Birkaç yıldır geliştirilen sistem, akıllı telefonlarda denenmesinin haricinde; akıllı saatlerde (Gear S2 de dahil) ve televizyonlarda da yerini almış durumda.

Piyasa denemesi sayabileceğimiz akıllı telefon modellerinden biri ise orta seviye Samsung Z3. Şirket telefonu daha çok bölgede denemek istiyor. Bu yüzden de telefon Avrupa, Rusya ve Endonezya pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Avrupa'daki ülkelerse henüz tam olarak açıklanmamış durumda. Modelse 4 çekirdekli işlemciye, 5 inç 720×1280 piksellik Super Amoled ekran ve 8 mp'lik kamera ile gövde gösterisi yapıyor.

Tizen'inse daha alacak  çok yolu var. Dünyanın dördüncü büyük platformu olsa da sistemin uygulama seçenekleri sınırlı ve kronik sorunları yer alıyor. Bunların kapatılması içinse şirket elinden geleni yapmaya devam ediyor.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme