Trabzonlu milletvekillerinden TFF'ye 'kırmızı kart'

AK Parti'nin Trabzon milletvekilleri, Trabzonspor forması giyerek düzenledikleri basın toplantısında Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlar nedeniyle TFF ve MHK yönetimlerinin istifasını isteyerek, 'kırmızı kart' gösterdi.

  • 1369

TBMM

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlara ilişkin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan ve üyelerinin istifasını isteyerek, 'Türk futbolunu kirletenler, dünyaya rezil edenler, bir şehrin futbol kaderiyle ve sabrıyla oynayanlar hesap vermek zorundadırlar' dedi.

Köseoğlu, partisinin diğer Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta ve Salih Cora ile Trabzonspor formaları giyerek basın toplantısı düzenledi.

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Köseoğlu, 3 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar yaşanan süreçte Türk futbolunun temizlenmesi için ortaya çıkan gerçeklerin iyi değerlendirilmediğinin ve sorumluların cezalandırılmadığının, Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrasında da bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti.

Köseoğlu, 'Hakkın ve adaletin savunucu olan Anadolu'nun ilk şampiyonu Trabzonspor ve Türk futbolu üzerinde oynan kirli oyunların artarak devam ettiği, gerek TFF, gerek MHK'nın temiz futbol adına gerekli önlemleri alamadığı ortaya çıkmıştır' ifadesini kullandı.

'İstifa etsinler'

Ayşe Sula Köseoğlu, başta Trabzonspor taraftarları olmak üzere tüm futbol camiası, artık bu işin hakkını veremeyen ve gereken tedbirleri alamayan TFF yönetiminin ve MHK başkan ve üyelerinin derhal istifasını beklediğini belirtti.

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan bugünlerde, taraftarlarını ve bütün futbol kamuoyunu sağduyulu davranmaya davet eden Köseoğlu, TFF ve MHK'ya kendilerinin de 'kırmızı kart' gösterdiklerini belirtti.

Basın toplantısına katılan milletvekilleri, daha sonra birlikte 'kırmızı kart' gösterdi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme