TSK, Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD mevzilerini bombaladı: 48 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde ilerlemesine engellemek için muhaliflerin ellerindeki bölgeye hava saldırı düzenledi

  • 1005

Genelkurmay Başkanlığı'ndan operasyonlara ilişkin açıklama şöyle; 

"IŞİD’in Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin elinde bulunan bölgelere yönelik saldırılarını artırması üzerine, koalisyon güçleriyle yapılan ortak hedef tespit çalışmalarını müteakip, bugün sırasıyla muhalif güçlere destek kapsamında saat 05.47’de, saat 06.13’de ve saat 07.41’de Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerine F-16 ve A-10’lardan oluşan Koalisyona ait savaş uçaklarıyla hava taarruzları düzenlendi. Bu taarruzlar neticesinde IŞİD’in ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi. İlk alınan görüntülerde 44 IŞİD teröristinin öldüğü, çok sayıda IŞİD’linin yaralandığı tespit edildi. Savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırıların kesildiği belirtilerek IŞİD’in geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

Saat 11.45’te koalisyon güçleriyle yapılan ortak hedef tespit çalışmalarını müteakip Karaköprü bölgesine F-15’lerle yapılan hava taarruzları neticesinde ilk belirlemeler göre 4 IŞİD teröristi öldürüldü. Toplam tespit edilebilen IŞİD zayiatının 48 olduğu ifade edildi."

Bakmadan Geçme