Türkiye Arapça Kitap Fuarı'na 5 günde 50 bin ziyaretçi

Sultanahmet'te düzenlenen Türkiye Arapça Kitap Fuarı, 5 gün içerisinde 50 bin ziyaretçiye ulaştı.

  • 858

İSTANBUL

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle düzenlenen 'Türkiye Arapça Kitap Fuarı' 5 gün içerisinde 50 bin ziyaretçiye ulaştı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 'Daha açılışından bu yana 5 gün geçmesine rağmen fuar büyük bir ilgiye mazhar oldu. Şu ana kadar 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarımıza 21 Şubat bitimine kadar 100 bin kişinin katılmasını bekliyoruz' dedi.

Arapça kitapların olduğu fuarın yoğun bir ilgiyle karşılanmasının doğru okunması gerektiğini dile getiren Bıyıklı, 'Bu tarz fuarları daha da çoğaltarak, Türkiye'de yaşayan Arap nüfusunun kültürel ihtiyacını da karşılamak gerekiyor' dedi.

Asıl hedeflerinin Arapça'nın gündeme gelmesi olduğunu söyleyen Bıyıklı, şunları belirtti:

'Bu fuar, Arapça'nın gündeme gelmesi, Arap dünyasının kültürel meselelerinin konuşulması, Türk yazarların Arapça'ya çevrilmesi ve Arap dünyasında bulunan önemli kalemlerin kitaplarının Türkçe'ye çevrilmesi gibi atılacak önemli adımların ilkini oluşturuyor. Fuar ortasında yoğun ilgiden de anlaşıldığı üzere bu adımların atılması adeta bir zorunluluk.'

Ülkemizde 3 milyonun üzerinde mülteci olduğunun altını çizen Bıyıklı, 'Türkiye'de Arapça dergilerin, çocuk dergilerinin, kitapların çıkması konusunda bir çok kuruluşun kolları sıvadığı haberini almış bulunuyoruz. Bizler büyük bir medeniyetin varisleri olarak, ülkemizde bulunan Arap nüfusun kültürel anlamda gelişimi için daha derinlikli faaliyetlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. TYB İstanbul Şubesi olarak biz de bu noktada çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

Dünyanın mülteci kriziyle karşı karşıya kalması ve Batının yerlerinden yurtlarından edilenlere sırt dönmesiyle Türkiye'nin büyük bir sorumluluğu üstlendiğini belirten Bıyıklı, Türkiye'nin bütün dünyaya örnek olacak şekilde dil, din, ırk ayırt etmeksizin 'insanlık onuruna' nasıl sahip çıkıldığını gösterdiğini belirtti.

Muhabir: Samet Doğan www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme