'Türkiye dünyadaki dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürüyor'

Ekonomi Bakanı Elitaş, Türkiye'nin son 14 yılda ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyadaki dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

  • 999

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye'nin son 14 yılda ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyadaki dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Elitaş, Nevşehir’de belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Dünya Erdemli İşadamları Derneği'nin (DERSİAD) açılışına katılan Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik istikrar sayesinde büyümesini sürdüren bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2016 yılında yüzde 4,5 büyüme gerçekleştireceği öngörüsünde bulunan Elitaş, ekonomik büyümenin geçen yıl yüzde 4 olduğunu kaydetti.

Ekonomik büyümenin devam edeceğini ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

"Türkiye, son 14 yılda ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyadaki dalgalanma ne kadar şiddetli olursa olsun güvenle büyümesine devam etmiştir. Türkiye ekonomisinin önündeki bütün engellere rağmen, dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen tıpkı 2015 yılında olduğu gibi, Dünya Ticaret Örgütünün, IMF’nin, Dünya Kalkınma Bankasının Türkiye’ye biçtiği 2015 yılı büyüme seviyesi yüzde 3'ler seviyesindeyken, siz değerli iş adamlarımızın başarılarıyla, gayretleriyle samimi ve ihlaslı çalışmaları sonucunda herkesi şaşırtan bir şekilde 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 5,7, 2015 yılı toplamda yüzde 4 büyüme başarısı gösterdik. Değerli iş adamlarımızın sayesinde inşallah 2016 yılında Türkiye yüzde 4,5 büyüme hedefinin gerçekleştirerek gururu ve mutluluğu yaşayacağız."

Bakmadan Geçme