Türkiye İsveç maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye İsveç maçı ile birlikte bugün A Milli takımımız rakibiyle 10. randevuya çıkacak. Peki Türkiye İsveç maçı hangi kanalda saat kaçta ne zaman canlı olarak yayınlanacak? işte karşılaşmanın detayları

  • 1297

Türkiye İsveç maçı bu hafta nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak. EURO 2016 finali hazırlık maçlarının başlamasına çok az bir zaman kaldı. EURO 2016 ilk hazırlık maçında Türkiye evinde İsveç milli takımını ağırlayacak. Büyük bir heyecanla beklenen karşılaşmada milli futbolcularımızın nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Peki Türkiye İsveç maçı hangi kanalda saat kaçta ne zaman yayınlanacak

Türkiye İsveç maçı bugün akşam spor severler için heyecanlı bir mücadeleye sahne olacak. A Milli Takım İsveç karşısında 10. kez boy gösterecek. Türkiye İsveç arasında oynanan maçlarda ekibimiz bugüne kadar 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 9 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 3'ünü kazanan Türkiye, 4 karşılaşmadan beraberlik, 2 müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. Rakibine 10 gol atan Türkiye, kalesinde de 10 gol gördü. Türkiye ile İsveç, son olarak 5 Mart 2014'te Ankara'daki 19 Mayıs Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaştı ve ay yıldızlılar müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım aday kadrosunda Mersin İdman Yurdu'ndan Muammer Zülfikar Yıldırım ve PTT 1. Lig'den davet edilen tek futbolcu Altınordu'dan Çağlar Söyüncü de yer aldı. İsveç milli takımının aday kadrosunda ise Trabzonspor'dan Erkan Zengin, Kasımpaşa'dan Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği'nden Johannes Hopf'un yanı sıra, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic de yer aldı.

Türkiye İsveç maçı hangi kanalda saat kaçta yayınlanacak?
Türkiye İsveç maçı 24 Mart Perşembe günü saat 20:45'te başlayacak. Karşılaşma TV 8 kanalından canlı olarak yayınlayacak.

ANTALYA'DA 18 YIL SONRA

Türkiye-İsveç hazırlık müsabakası, aynı zamanda A Milli Takım'ın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete sunulan Antalya Stadı'nda oynayacağı ilk maç olacak. Bu karşılaşma, A Milli Takım'ın Antalya'da oynayacağı üçüncü maç olarak da kayıtlara geçecek. A Milli Takım, Antalya'da en son 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile özel maçta karşı karşıya gelmişti. Temeli 23 Haziran 2013'te atılan 33 bin kişi kapasiteli stadyum, 103 milyon lira maliyetle 28 ayda tamamlandı ve Spor Toto Süper Lig'de 26 Ekim 2015'teki Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla açıldı.

2 MAÇI DA KAYBETTİ

Milli Takım, 26 Ekim 1923 tarihinde başlayan yürüyüşünde bugüne kadar çıktığı 532 maçtan 228'ini Türkiye sınırları içinde oynadı.

Antalya kenti de 228 maçtan 2'sine ev sahipliği yaptı. Milliler, Antalya'da oynadığı 2 maçı da kaybetti. Türkiye, Antalya'daki ilk maçını 31 Ekim 1984 tarihinde Antalya AtatürkStadı'nda Finlandiya ile oynadı. Meksika'da düzenlenecek 1986 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk rakip Finlandiya oldu. O günün yetkilileri, Finlandiya'nın soğuk iklim ülkesi olmasını göz önünde tutarak maçı Antalya'nın sıcağında oynatmayı tercih etti. Teknik direktörlüğünü Candan Tarhan'ın yaptığı ay-yıldızlılara karşı Finlandiya, 10. dakikada Ari Hjelm ve 67. dakikada Mika Lipponen'in golleriyle 2-0 öne geçti, milliler 77. dakikada İlyas Tüfekçi'nin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamadı. 

Bakmadan Geçme