Türkiye'nin bir büyük sorunu da şiddet

Trabzonsporlu bir gurup taraftarın Fenerbahçe'ye karşı husumeti yeni değildi. 3 Temmuz 2011 de 'şike süreci' olarak adlandırılan ancak, Paralel Yapının Fenerbahçe Spor Kulübü başta olmak üzere bazı kulüplerimize kurduğu kumpas, toplumsal paranoyayı derinleştirmiştir.

  • 1854

(HABER PLATOSU - ÖZEL) 

(SALİH SERDENGEÇTİ)

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında neler olmuştu?

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe’nin 4-0 öndeyken karşılaşmanın 89. dakikasında Trabzonlu bir taraftarın sahaya girmesi sonucu çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı. Hakem Bülent Yıldırım arkadaşlarını ve futbolcuları soyunma odasına yönlendirirken, güvenlik güçleri sahaya atlayanları durdurmaya çalıştı. Bir taraftar, bayrak direğinde yer alan Fenerbahçe bayrağını söktü. Yaşanan gelişmelerin ardından tribünler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Olay sonrası Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tatil edildiği açıklandı. 

 

Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben Sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlâklısını severim. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
         
         Türkiye’nin bir büyük sorunu da şiddet…
         
          Pazar günü oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe futbol müsabakasının sporla alakasının olduğunu söylemek mümkün mü? Toplum olarak nereye gidiyoruz?
         Sporda şiddet…
         Kadına şiddet, çocuklara şiddet, güçlünün güçsüze şiddeti…
         Güçlüysek, sorunumuzu en kısa ve kestirme yoldan şiddet uygulayarak çözmeye çalışır hale geldik.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme