TÜSİAD bile 'Binali Yıldırım' diyor! Temayül ve anketler: Banko Binali!

Erdoğan'ın ve AK Parti'nin anketlerinden de, partinin temayül yoklamasından da 'Banko Binali Yıldırım' çıktı. Dahası iş dünyası da 'Yeni Başbakan kim olsun?' sorusuna aynı yanıtı vriyor. Sadece MÜSİAD ve ASKON değil TÜSİAD bile 'Binali Yıldırım' diyor...

  • 2601

(HABER PLATOSU - ÖZEL) 

AK Parti yeni genel başkanını, Türkiye yeni başbakanını arıyor.

Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğunun bırakmasının ardından, bu iki koltuğun sahibi kim olacak?

Tüm Türkiye 3 haftadır bu sorunun cevabına kilitlenmiş durumda...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 22 Mayıs’taki 2. Olağanüstü Kongre’ye “tek aday” olarak girecek yeni genel başkanı ve başbakan adayının ismini 19 Mayıs’ta kamuoyuna duyuracak.

AK Parti’de Pazartesi il başkanları ve belediye başkanları, bugün de milletvekilleri “temayül yoklaması”nda oy kullandı.

Temayülden çıkan sonuç şu: Binali Yıldırım açık ara ile birinci. Bekir Bozdağ ikinci, Numan Kurtulmuş ikinci.

Peki bununla da mı sınırlı kalındı? Hayır.

 TÜSİAD Bile 'Binali Yıldırım' diyor! Temayül ve anketlerin sonucu: Başbakan Binali Yıldırım

 

ERDOĞAN'IN VE PARTİNİN ANKETİ 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ayrı bir anket yaptırdı, AK Parti Genel Merkezi ayrı bir anket yaptırdı.

 

Anket konusunda, sağlıklı bir sonuç ortaya çıkması için en az 4 firma ve alt taşeronu olan onlarca firma ile çalışıldı. En az 100 bin kişiye fikri, görüşü soruldu. Sonuçta, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve gerekse AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketlerden de şu sonuç çıktı: Binali Yıldırım açık ara ile önde.

İŞ DÜNYASININ POZİSYONU

Yatırımcı, çalışkan, Türkiye’nin önünü açan büyük projelerin adamı ve bir o kadar da mütevazı olan Binali Yıldırım konusunda iş dünyası da hemfikir. Sadece "muhafazakar" olarak bilinen iş adamlarının üyesi olduğu MÜSİAD ve ASKON değil, İstanbul dükalığını temsil eden Türk Sanayicileri  ve İşadamları Derneği TÜSİAD bile “Binali Yıldırım” diyor.

Evet; Milli Görüş ile Milli Selamet Partisi (MSP) ile Fazilet Partisi (FP) ile Refah Partisi (RP) ile Recep Tayyip Erdoğan ile ve AK Parti ile hep sorunlu ve hem mesafeli olan son “laiklik” tartışmasında da AK Parti’li TBMM Başkanı İsmail Kahraman veryansın eden TÜSİAD da ilk kez, AK Parti ve Erdoğan gibi düşünüyor: Başbakan Binali Yıldırım olmalı.

Ankara kulislerindeki hava o ki; bu saatten sonra sürpriz zor; Allah izin verirse Binali Yıldırım yüzde 100 Başbakan.

Şimdiden vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Bakmadan Geçme