Uçan tekme atan 'Kung Fu Aslan' gitti, derviş ruhlu 'Font Fu Aslan' geldi!

TBMM'de 'uçan tekme' atan, kavgacı üslubuyla tanınan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, şimdi kavgadan uzak bir şekilde tam bir derviş hayatı yaşıyor... Sizin anlayacağınız 'Kung Fu Zeyid Aslan' gitti yerine geldi 'Font Fu Zeyid Aslan'. Neden 'Font Fu'? İşte cevabı....

  • 2902
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Uçan tekme atan 'Kung Fu Aslan' gitti, derviş ruhlu 'Font Fu Aslan' geldi!

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

 

Ocak 2014...  TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK düzenlemesi görüşülüyor. Komisyonda milletvekilleri arasında kavga çıkıyor. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun toplantı salonuna girişiyle başlayan tartışma, kısa sürede iPad’lerin, yumrukların havada uçuştuğu kavgaya dönüşüyor. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, masanın üzerine çıkarak Eminağaoğlu’na tekme savuruyor. Yakın siyasi tarihe "uçan tekme" olarak geçiyor Aslan'ın bu hareketi.  Kendisine "kung fucu" benzetmesi yapanlar da oluyordu.

AK Parti’den 3 dönem milletvekilliği yapan ve 1 Kasım 2015 seçiminde de ikinci sıradan yeniden aday gösterilen Zeyid Aslan, Ekim 2015'te yaptığı açıklamada geçmişe süngör çekiyor ve şunları söylüyordu:
''Yeni dönemde uçan tekme olmayacak. Akil adam Zeyid Aslan göreceksiniz.” 

TBMM'de, eski Tunceli CHP Milletvekili Kamer Genç ile küfürlü diyalog yaşayan, HSYK Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na uçan tekme sallayan Aslan, geçmişte yaşanan kötü olayların üzerine siyah bir çizgi çektiğini anlatıyordu.

Bu olayların bir hata olduğunu söyleyen Aslan, "Bunun doğru olduğunu ifade etmemiz asla düşünülemez. Birilerinin hak edip etmemesi ayrı bir şey, ama asla bize yakışmayan bir şeydi" diyor ve "Meclis'te yeni dönemde nasıl bir Zeyid Aslan göreceğiz?" sorusuna şu cevabı veriyordu.

"Uçan tekme olmayacak. Biraz önce tabi satır aralarında onu ifade etmeye çalıştım. Üç dönem milletvekilliği yaptım. Ciddi anlamda bir siyasi deneyimimiz, birikimimiz oldu. Yani akil adam Zeyid Aslan göreceksiniz TBMM'de." 

KUNG FU YERİNE FONT FU

..Ve Zeyid Aslan, sözünü tuttu.

Haber Platosu'nun usta yazarı Cemal İncesoyluer'e göre "Kung Fu Zeyid Aslan" gitti yerine "Font Fu Zeyid Aslan geldi.

Nasıl mı?

Cemal İncesoyluer anlatıyor:

Meclisin arka sıralarında, bir elinde tespih, diğer elinde bir kitap…

Abdülkadir Geylani Külliyatı (Şamua), Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın Marifetname, Martin Lings’ten Hazreti Muhammed, İmam-ı Rabbani'nin en önemli tasavvuf eseri Mektubat-ı Rabbani, İmam-ı Gazali’den Ölüm ve Ötesi, Şeyh Şazelli’den Tasavvufta Edep, Şeyh Ali Bin Muhammed’den Nefisle Cihad, Gazali’den Gunyet’ül Talibin, Yazıcıoğlu Ahmet Bican’ın Envar’ül Aşıkin, Nizamülk’ten Siyasetname’de Bilgelik Hikayeleri, Abdullah Bin Alevi El Haddad’tan Dervişin Edebi…

Say sayabildiğin kadar…

Bütün bunlar bir kenara, ziyarette Zeyid Aslan’dan bir şey öğrendim. Bütün bunların toplamına bedel, esas okuduğu kitabın “Font Fu” olduğunu, kendisinin de tarif edilecekse yeni halinin “Font Fu” hali olduğunu söyledi. Nitekim, Meclis’teki arkadaşlarına da yeni halini bu kavramla tanımlamış.

CEMAL İNCESOYLUER'İN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme