Volkswagen'e bir şok daha!

ABD Adalet Bakanlığı çevre yasalarına aykırı davranışı nedeniyle Volkswagen'e dava açtı.

  • 1568

ABD Adalet Bakanlığı, yanıltıcı yazılımla emisyon testi sonuçlarını manipüle ettiği ortaya çıkan Alman otomobil devi Volkswagen’e dava açtı.

ABD’nin Çevre Koruma Müdürlüğü (EPA) tarafından Detroit’de açılan davada, VW egzoz gazı skandalı nedeniyle ABD’de satışı gerçekleştirilen 600 bin dizel araçta temiz hava yasalarını (Clean Air Act) ihlal etmekle suçlanıyor.

Spiegel Online, dava neticesinde Volkswagen’in 18 milyar dolara kadar ceza alabileceğine dikkat çekerken, 1963 yılında kabul edilen Clean Air Act’ta yer alan otomobil endüstri için istisna hükmün Volkswagen için umut olabileceğini yazdı. Volkswagen, dizel araçlarda emisyon değerlerini özel bir programla düşük gösterdiğini Çevre Koruma Müdürlüğü EPA’ya itiraf etmişti.

Sözkonusu davanın Volkswagen ile birlikte skandala karıştığı ortaya çıkan Audi ve Porsche’yi de kapsadığı belirtiliyor. VW tarafından davaya ilişkin ayrıntılar bilinmediği için henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl Volkswagen’in dünya genelinde 11 milyon dizel otomobile yerleştirdiği özel yazılımla karbon emisyon oranlarında hile yaptığı ortaya çıkmıştı.  

Bakmadan Geçme