Xiaomi Yıllık Satış Hedefinin Altında Kaldı

Çin'in yeni yükselen şirketlerinden Xiaomi, geçtiğimiz yılı 70 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek hedefinin altında kaldı.

  • 783

Çin'in yeni yükselen şirketlerinden Xiaomi, geçtiğimiz yılı 70 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek hedefinin altında kaldı.

Çin'de yeni yeni filizlenen ve hızla büyüyen firmalardan biri olan Xiaomi, yıllık büyümesine göre belirlediği 80 milyon hedefinin 10 milyon altında kalarak 2015 senesini 70 milyon adet akıllı telefon üreterek kapattı. Önceki yıl gerçekleştirdiği 61 milyonun üzerine 9 milyon koyarak %15'e yakın bir büyüme elde etti. Bunun ötesinde Çin'li rakibi Huawei'nin de her pazarda altında kaldı. Geçtiğimiz yıllarda Huawei ülkemiz dahil pek çok pazara giriş yaparak satış rakamlarını artırdı.

Bu rakamların altında yatan en büyük sebep hala Xiaomi'nin bazı pazarlarda yer almıyor oluşu ancak bir diğer etkense Xiaomi'nin önceki hazirandan beri amiral gemisi telefonunu piyasaya süremeyişi oldu. Şirketin bu sonbahar tanıtmak istediği Mi 5, Qualcomm'un Snapdragon 820'yi geciktirmesi ile suya düştü. Snapdragon 810 ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Qualcomm, Snapdragon 820'de bunu telafi etmek ve aynı  sorunları yaşamamak için ciddi çaba sarfetti. Hala daha optimize edilen işlemci yeni yeni cihazlarda yerini alacak.

Yaklaşık 17 aydır çıkmayan amiral gemisi, şirketin beklenen hedefine katkıda bulunamadı. Bu da şirket için büyük eksi oldu. Bu sene içerisinde yeni pazarlara girmeye hazırlanan Xiaomi, yeni Mi 5'in yanında orta ve giriş seviyesi telefonları ile çıkış yakalamak istiyor.

Akıllı telefon dışında da pek çok alanda ürün veren Xiaomi'nin ülkemiz pazarına girişini dört gözle bekliyoruz.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme