'Yakıp yıktıkları Güneydoğu'ya 34 milyar lira hizmet götürdük'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 'Son 13 yılda, bugün yakıp yıktıkları Güneydoğu'ya 34 milyar lira hizmet götürdük, biz yapıyoruz, onlar bombalarla çukura dönüştürüyor' dedi.

  • 600

KAHRAMANMARAŞ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde 'Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek' sloganıyla düzenlenen 'Ulaşım Çalıştayı'na katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, 2003'te 6 bin 100 kilometreyle aldıkları bölünmüş yol ağını 2015'in sonunda tam 24 bin 300 kilometreye çıkardıklarını, 3 kattan fazla artış sağladıklarını, sadece 6 vilayet bölünmüş yollarla bağlıyken bugün 76 vilayetin birbiriyle bölünmüş yollarla bağlanmış hale geldiğini belirtti.

13 yılda 253 milyar yatırım yaptıklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ama önümüzde bundan daha fazla miktarda yatırım var. Dünyada yaprak kıpırdamıyor, büyük proje yok ama Türkiye küresel krize rağmen inatla yatırıma devam ediyor. Çünkü biz milletimize güveniyoruz. Biz Kahramanmaraş'a güveniyoruz. Hakkari'ye yapılan, Şırnak'a yapılan, Iğdır'a yapılan o da bizim. Maraş'a yapılan da bizim. Onun için biri diğerinin asla alternatifi değildir. Son 13 yılda biz bugün yakıp yıktıkları Güneydoğu'ya 34 milyar hizmet götürdük, 5 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Biz yapıyoruz onlar bombalarla çukura dönüştürüyor. Bunu da millet görüyor. Ama bilsinler ki bu millet ezelden ebede kardeştir, birdir beraberdir. Bu milleti bölmeye çalışanlar da havasını alır. Hiç kimse bu milletin bölünmesi hayalini bile yapmasın. Öz yönetim, özünde yönetim, bunlar zırvadır. Konuşulması bile zaittir. Kahramanmaraş bunun cevabını Kurtuluş Savaşı'nda vermiştir gerekirse yine vermeye hazırdır.'

'Biz oraları ihmal etmedik'

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da 2011'de bu çalıştaylara başladıklarında söylenenleri çok iyi hatırladığını belirterek, 'Biz de siyaset konuştuğunu yazmak, yazdığını yapmaktır dedik' ifadesini kullandı.

Bu kapsamda eylem planı hazırladıklarını aktaran Ünal, 'Daha sonra izleme ve değerleme komisyonu kurduk. Bizim eylem planımızın izleme ve değerleme komisyonu tarafından takip edilmesini sağladık. Her yıl izleme ve değerleme komisyonunun bu eylem planındaki sorumluluklar ve görev takiplerini yapmasını sağladık. Hamdolsun 4 yılın sonuna geldiğimizde eylem planımızda 4 yıl boyunca takip ettiğimiz işlerin yüzde 85'ini Allah'ın izniyle milletvekillerimizle, büyük şehrimizle ve teşkilatlarımızla gerçekleştirdik. Bunu nasip eden Allah'a şükürler olsun' dedi.

'Siz Maraş'a bir şey yapmıyorsunuz. Siz Aydın'a bir şey yapmıyorsunuz. Siz Hakkari'ye, siz Van'a, siz Bitlis'e ve Mardin'e bunu bunu yapıyorsunuz' demenin mikro milliyetçilik olduğunu belirten Ünal, 'Kusura bakmayın. Bu ülkede yıllarca Van, Bitlis, Diyarbakır buralar ihmal edildiği için maalesef terör bugünkü noktalara geldi. Biz oraları ihmal etmedik. Bundan sonra da ihmal etmeyeceğiz. Oralara pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceğiz' dedi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme