Yalçın: Ƈ Mayıs'ta mesajımızı herkese duyuracağız'

1 Mayıs gündemi ile yapılan Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs kutlamalarının, Türkiye'nin terörle yürüttüğü mücadele, bölgesel gelişmeler, küresel oyunlar nedeniyle çok büyük bir önem kazandığını ifade etti. 1 Mayısta Kahramanmaraş'ta olacaklarını vurgulayan Yalçın, 'Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak öyle muhteşem 1 Mayıs etkinliği gerçekleştireceğiz ki, Kahramanmaraş meydanından herkese mesajımızı duyuraca

  • 1012

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı 'İlci Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıda başta Mayıs Emek ve Dayanışma bayramı olmak üzere, Memur-Sen Vakfı ve Üniversitesi, 3. Dönem Toplu Sözleşmede imza altına alınan ve üzerinde çalışma başlatılan konular, iş güvencesi, 4/C'lilere kadro, Yeni Anayasa çalışmaları ve 1 Milyon üye kampanyası hakkında değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu.

KAHRAMANMARAŞ MEYDANINDAN HERKESE MESAJIMIZI DUYURACAĞIZ

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs kutlamaları hakkında, "Yıllardır Vandalizm’in ve anarşizmin hakim olduğu, alanların kaotik bir ortama dönüştürüldüğü, illegal yapıların meydanları propaganda alanına çevirdiği, 1 Mayıs ve Emek Dayanışma Günü’nü çözüm platformlarına, teklif zeminlerine, dertleri paylaşma hakkının kullanıldığı arenalara dönüştürdük" dedi. "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde temalı kutlama modelini hayata geçirerek yeni bir kültür oluşturduk" diyen Yalçın, "Geçmiş yıllarda Tandoğan, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’dan sonra “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Dünya” temasıyla bu yıl Kahramanmaraş’tayız" şeklinde konuştu.

Memur-Sen'in bu yıl gerçekleştireceği 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye’nin terörle yürüttüğü mücadele, bölgesel gelişmeler, küresel oyunlar nedeniyle çok büyük bir önem kazandığını ifade eden Yalçın, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak öyle muhteşem 1 Mayıs etkinliği gerçekleştireceğiz ki, Kahramanmaraş meydanından herkese mesajımızı duyuracağız" dedi.

MEMUR-SEN VAKFI KURULUYOR, SIRADA ÜNİVERSİTE VAR

Memur-Sen Vakfı’yla ilgili çalışmaların hızla ilerlediğini açıklayan Yalçın, Üniversite kurmak için de harekete geçeceklerinin müjdesini verdi. "Toplu Sözleşme kazanımlarına ilave olarak yeni kazanımlar üretiyoruz" diyen Yalçın, Memur-Sen üyelerine büyük indirim sağlayacak kart projesinde sona gelindiğini belirtti. Yalçın, imzalanan Ferdi Kaza Sigortası hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ÇÖZÜME YÖNELİK ADIMLAR ATILIYOR

3. Dönem Toplu Sözleşmede imza altına alınan ve üzerinde çalışılacak konulardan TARGEL'in, Bakanlık ile sendika arasındaki görüşmeler sonucunda çözüldüğünü vurgulayan Yalçın, "Fiili hizmet tazminatı başta olmak üzere bazı konular için de komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlar devam ederken, konfederasyonumuzun ısrarları sonucu 3. Dönem Toplu Sözleşme konularına yönelik çözüm takvimi belirlendi.  Devlet Personel Başkanlığı’yla birlikte oluşturduğumuz bu takvim çerçevesinde sorunlarının çözümü olgunlaşacak ve çözüme yönelik adımlar atılacak. Bugün işçilikte geçen sürelerin değerlendirmesi, KİT’lerde çalışan sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının düzenlenmesine yönelik çalışma yapılması konularıyla takvim başlıyor. 25 Mayıs’ta Bayındırlık, inşaat ve köy hizmetleri kolunda çalışanlar için fazla çalışma genelgesi çıkarılmasına yönelik çalışma ile tamamlanacak. Bu bir aylık süreç içinde sendikalarımız kendi alanlarıyla ilgili 29 konuyu olgunlaştırarak çözüm aşamasına getirecekler" dedi.

ÖZEL STATÜLÜ PERSONEL İSTEMİYORUZ

Memur-Sen olarak, hep güvenceli istihdam istediklerini hatırlatan Yalçın, "İş güvencesi kırmızıçizgimiz diye sürekli haykırdık. 4/B, 4/C’liler ve memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını sürekli masada tuttuk. Modern köleler olarak tarif ettiğimiz taşeron işçilerin kadroya alınmasını sürekli dile getirdik. Bu talebimiz yankı buldu. Taşeron işçiler için kadro çalışması başlatıldı. Bu işçi kardeşlerimize özel statülü kamu personeli statüsü veriliyor. Biz bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Ancak, özel statülü kamu personeli pozisyonuna karşı çıkıyoruz, yeterli bulmuyoruz. Ya 4/A olmalı ya da 4/D. Yani ya işçi ya da memur kadrosu verilmeli, 4/E diye yeni bir kadro oluşturulmamalı. Bu konudaki gelişmeleri takip edeceğiz. Eğer memur kadrosu çıkarsa, teşkilatlarımızın yükü artacak. Yeni üye kampanyalarıyla bu kardeşlerimizi kazanmamız, sahip çıkmamız gerekecek" diye konuştu.

YENİ ANAYASA İÇİN SAHAYA İNECEĞİZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Yeni Anayasa çalışmaları hakkında ise şunları söyledi: "Hepinizin bildiği gibi Memur-Sen’in öncülüğünde Türkiye Anayasa Platformu oluşturduk. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ilk toplantımızı yaptık. “Yeni Anayasa Hep Birlikte” temasıyla yaptığımız etkinlik geniş yankı uyandırdı. Bu toplantının ardından 16 kuruluştan oluşan Yürütme Kurulu bileşenleriyle bir araya geldik ve yeni bir yol haritası belirledik. Bu yol haritasının ana omurgasını bölgesel toplantılar oluşturuyor. Bölgesel toplantılarımızı biri moderatör olmak üzere dört akademisyen veya sivil toplumcuyla yapacağız. TAP Sözcüsü ve bir üyenin kısa konuşmalarının ardından panele geçilecek, Panelde,  Anayasacılık ve Siyasi Tarih, Mevcut Anayasal Sorunlar ve Yeni Anayasa İhtiyacı ve de Yeni Anayasa ve Hükümet Modelleri tartışılacak. Ayrıca modül modül yeni anayasa taslağı hazırlıyoruz. TAP olarak 16 ilde yapacağımız toplantılara ilave sendikalarımız ve illerimiz Yeni Anayasa ile ilgili konferanslar tertipleyebilirler."

999 BİN 999 ÜYE BİZE YETMEZ

Memur Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" konulu çalışma hakkında ise Yalçın, "1 milyon üye hedefimizi tutturmamıza çok az kaldı. Yeni bir hamle ile bu hedefimizi rahatlıkla yakalayabilir, hatta aşabiliriz. Yeni bir şevk ve aşkla bir daha diyoruz. 999 bin 999 üye bize yetmez. Başında 9 olan rakamlar bizim için makbul değil. Bunun için 1 milyon 1 ya da üzeri rakamlar istiyoruz. Bunun için 14 Mayıs’a kadar sahada kalıyoruz. Son saniyesine kadar üye yapıyoruz.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERİMİZDE BÜYÜK ARTIŞ OLDU

İnsani yardımla başlayan sınır ötesi ilişkileri kurumsallaştırmaya başladıklarını anlatan Yalçın, "Memur-Sen tanıtım kitabını 6 dilde bastırarak uluslararası kurumlarla ve konfederasyonlarla buluşturuyoruz. Web sitemiz Arapça ve İngilizce yayına başladı. Aynı zamanda Arapça ve İngilizce Facebook ve Tweetter hesapları açıldı. Dünyada 400 konfederasyona belli periyotlarla Arapça ve İngilizce bültenler gönderiyoruz" dedi. "Uluslar arası ilişkilerde büyük bir hamle başlattık" diyen Yalçın, "Moritanya, Arnavutluk, Kosova, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır temaslarımız oldu. Yarın Azerbaycan’a gidiyoruz. Ardından Sudan, İran ve Polonya’ya gideceğiz.  Memur-Sen’imiz dünyanın gündeminde olacak. Referans değerlerimizi, referans kurum haline getirdiğimiz konfederasyonumuz aracılığı ile dünyaya taşıyacağız. Bu ilişkilerimizi uluslar arası bir örgütlenme ile kurumsallaştıracağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme