Aydın Keskin

Kimin umrunda...

Aydın Keskin

  • 1839

Ülkede terör; şehit var, ölü var, yüreği yanan analar, babası gelecek diye bekleyen yavrular, sevdiği, nişanlısı, eşi sınır boylarında nöbet tutanlar var!

Kimin umurunda…

Yıllar yılı topla tüfekle yapamadıklarını şimdi çeşitli oyunlarla yapmaya çalışanlar, bizi ortadan ikiye bölmek isteyenler var !

Kimin umurunda…

Borsa düşmüş, dolar, euro yükselmiş, işsizlik artmış, küçük ve orta ölçekli esnaf siftah yapamadan kepenk kapatmış!

Kimin umurunda…

Türkiye’ nin borcu şu kadar olmuş, enflasyon yükselmiş, her şey ateş pahası olmuş, insanlar yarınından umutsuz hale gelmiş!

Kimin umurunda…

Hırsızlıklar, kapkaç vakaları, yaralamalar, cinayetler, cinnetler çoğalmış, halkın dengesi bozulmuş, kredi kartları insanları intiharın eşiğine getirmiş, halk bankaları dolandırır hale gelmiş!

Kimin umurunda…

Avrupa Birliği'ne girememişiz, Kuzey Kıbrıs’ı dünyaya tanıtamamışız, Musul ve Kerkük’te olandan  biten karşınsında sessiz kalmışız , dünyada neler oluyor görmez olmuşuz,!

Kimin umurunda…

Hukuk adına hukuk var olmuş,halka rağmen darbe isteyenler bu aralar  yine konuşmaya başlamış, çeteler mafyalar sokaklarda gezer olmuş!

Kimin umurunda…

40 kişilik sınıflarda okuyan çocuklar, hala birleştirilmiş sınıflarda ders yapan öğrenciler, her türlü kötü alışkanlıklarla karşı karşıya olan lise çağındaki körpe yavrular, Üniversiteye girme hayaliyle üniversiteli olmayı hayal eden gençler!

Kimin umurunda…

Şiddeti körükleyen Tv kanalları, yalan yanlış haberlerle okuyucusunu yanıltan, kime ve nereye hizmet ettiği belli olmayan gazeteler!

Kimin umurunda…

Üstad Necip Fazıl’ ın da ifade ettiği gibi “Bugün komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, demagog politikacısı, çıkartma kağıdı şehri, müzahrefat kanalı sokağı, takma diş fabrikası, fuhuş albümü gazetesi, mümin zindanı mabedi, temeli yıkık ailesi”!

Kimin umurunda…

Şairin mısralarıyla bitirelim yazıyı;

Kalsam vicdan huzurunda, 
Hesap versem her durumda. 
Boynum kıldan bile ince, 
Büksem kimin umurunda...

Gören görsün vefasını, 
Süren sürsün sefasını. 
Çektim dünya cefasını, 
Çeksem kimin umurunda..

Enlem sarhoş, boylam sarhoş, 
Bu dünyanın temeli boş, 
Her meyvenin tadı bir hoş,
Yesem kimin umurunda...

 Esenkalın……..

Yazarın Diğer Yazıları