Cemal İncesoyluer

Başbakanın bozkurt işareti ve kriptolar…

Cemal İncesoyluer

  • 1502

 

AK Parti’nin 21 Şubat 2017 Salı günkü grup toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım’ın "bozkurt" işareti yapması, fitnecileri heyecanlandırdı. Özellikle FETÖ’nün kripto medya taifesi adeta coştu. 

 

Tabii bu sevinçleri fazla uzun sürmedi, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya paylaşımlarıyla fitneci taife abandone oldu. Özellikle FETÖ’nün kriptoları Türkiye’nin her şehrinde konuşlanmış; algı operasyonlarını her türlü yalan, iftira ve müzevirlikle sürdürüyor. FETÖ’cü değilmiş gibi, sureti haktanmış gibi, devletin bu terör örgütüyle mücadelesinde yanındaymış gibi, FETÖ’cüleri deşifre ediyormuş gibi, şeyler yapıyor. Bütün bunları da, 16 Nisan’da yapılacak referandumda “evet çıkmasın” diye efor harcıyorlar. 

 

Çünkü korku dağları sardı. Türkiye, 17 Nisan’da aydınlığa, muasır medeniyete, yeniden kardeşlik bağlarının pekişmesine ve terör örgülerinin alayının bitirilmesine uyanacak. FETÖ’nün mahut kriptolarının korkusu bu. Ülkenin böylesine “olmak ya da olmamak” gibi bir noktada mücadele verirken, FETÖ ve lejyonerleri de bu referandumda canhıraş bütün algı maharetlerini ortaya koyarak “hayır çıkması” için yırtınıyorlar. Çünkü, onlar da olmak ile olmamak arasındadır.  

 

Türkiye’de 50 yıldır darbe, muhtıra, vesayet ve andıç koalisyonu vardı. AK Parti döneminde de yaşandı. Ergenekon ve Balyoz hikayesiFETÖ’nün düzmece darbe yapılacak vehimleri üzerine inşa edildi. Gerçekte ise, FETÖ’nün 10 yıl içinde on kez lokal darbe yaptığı gerçeğidir. Tek başına iktidardaki bir partiye kapatma davası açıldı. 28 Şubat’ta seçimle işbaşına gelen Başbakan Erbakan’a darbe yapıldı. 2007 yılında vesayet yargısı, 367 ucubesini ortaya atarak, bu ülkede cumhurbaşkanı seçimini engelledi. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Eğer gerçekten cumhurbaşkanını Mecliste seçmek için 367 şartı varsa, 12 Eylül’den sonra cumhurbaşkanlığına seçilen Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığı sakıttır, yani geçerli değildir. 

 

Zira, Mecliste nitelikli çoğunluk olarak 367 şartıyla seçilen tek cumhurbaşkanı Abdullah Gül’dür. Biliyoruz ki, yukardaki her üç cumhurbaşkanı da hakkıyla seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Tezgah, Abdullah Gül’e kurulmuş, tekaüt memur Sabih Kanadoğlu tarafından 367 sallaması yapılmıştır. O dönemde, FETÖ’cü yargıçlar derhal harekete geçerek, koro halinde bu ucube sallamayı hukuk normu saymıştır. Halbuki, gerek 12 Eylül öncesi, gerekse 12 Eylül sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri Meclisteki siyasetin özgür kararları yerine; askeri ve yargı vesayetleri altında gerçekleşiyordu. 

 

Referandum için bütün partiler start verdi. Hayır cenahındaki CHP, HDP, SP, VP ve BBP’nin merkez yönetimleri, tek bir şey söylesinler: Bu partilere ilaveten AK Parti ile MHP de dahilolmak üzere, hepsinin de parti programlarında “Anayasa Değişikliği” bulunuyor.  İlginç olan da bu zaten. Anayasa değişikliğini hem parti programına yazacaksın, hem de anayasa değişikliğine hayır kampanyasında başat rol oynayacaksın. Bu tutum, Türk Milletinin aklıyla alay etmektir. 

 

Lakin, 17 Nisan’a uyandığımızda, milletin şaşmaz hassas terazisindeki sonuç, her zaman olduğu gibi milli iradenin tezahürü şeklinde ortaya çıkacaktır. Referandum tarihinin belirlenmesinden itibaren hayırcılar korosunun çok sesli opera şarkılarını terennüm etmeleri, menzile yaklaştıkça kısık sese dönüşmeye başladı. Sosyal medyadaki trollerin algı faaliyetleri de, hem düşük volüme, hem de yaratıcılıktan uzak, saçma-sapan aforizmalar haline geldi. 

 

BAHÇELİ’NİN ŞAHANE BOZKURT CEVABI

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın bozkurt işareti yapmasına ilişkin, "Başbakan’ın bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Evet diyerek yeni bir bozkurt destanı yazacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan için "Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? sorusunu sordu

 

"Türk milletinin ferdine Bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur, FETÖ’nün paralı piyonları ve kripto elemanları ve siyasi tetikçileri pusuda beklemesin. Sayın Yıldırım, siyasi zerafet ve hoşgörü kapsamında Bozkurt yapıyorsa, bunu saygı, takdir ve tebrikle karşılamak asıl ve esastır" mesajını paylaştı.

 

Bahçeli, "Bozkurt yapmak ilk bakışta hiç kimseyi MHP’li, Ülkücü yapmaz; ama en azından dürüst ve içtense milli ve yerli olduğunu kanıtlar" diye konuştu.

 

Bahçeli’nin sosyal medyadaki paylaşımlarında, “FETÖ’nün paralı piyonları ve kripto elemanları ve siyasi tetikçileri pusuda beklemesin” cümlesi çok önemli. Ülkenin dört bir yanına dağılmış FETÖ’nün kripto lejyonerlerinin hedefi, AK Parti ve MHP’yi karıştırmak, bu partinin üst düzey yöneticilerini birbirine düşürmektir. Bu iki partinin mensubu yöneticileri, hala FETÖ’nün kriptolarının kim olduğunu çözemediyse, yada kripto olduğunu bildiği halde, parti içi bir takım anlayış farkından dolayı siyasi hırsa kapılıp bunları besliyorsa, bilin ki 17 Nisan’dan sonra bu konu irdelenecektir.  

 

FETÖ’nün en önemli faaliyet şeması; kişileri röntgenlemek, bunları zamanı gelince tehdit ve şantaj olarak kullanmaktır. Kriptolar da aynen bu faaliyeti yapıyor.

Yazarın Diğer Yazıları