Cemal İncesoyluer

Devlet Beyin tutumu, devletin bekası…

Cemal İncesoyluer

  • 1430

Doğru sorular, bizi doğru cevaplara götürür. Tıpkı, gömlek düğmesini ilk baştan yanlış iliklediğinizde, sonuna kadar yanlış olacağı gibi… MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’yi eleştirebilirsiniz, siyasi kararlarına yönelik yanlışlıklar da bulabilirsiniz.

Parti yönetim anlayışına ilişkin bin takım argümanlarda öne sürebilirsiniz. Herkes kendini bir yoklasın. Devlet Bey, MHP Genel Başkanı olduğundan bugüne kadar, mevzu ülke ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise, tavrı ve tutumu hep aynı olmadı mı? DSP-MHP-ANAP koalisyonuna girmesinin altında yatan gerçek neydi?

Üstelik, merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Hanım’ın koalisyon görüşmeleri sırasında ülkücülere yönelik söylediği sözlere rağmen, Devlet Bey kan kustu, kızılcık şerbeti içtim dedi. 2007 tarihinde, mecliste cumhurbaşkanlığı seçimi 367 safsatasıyla tıkandığında, Devlet Bey aynı tutumu sergiledi.

Çünkü, herkeste biliyor ki 12 Eylül darbesinin ana gerekçesi, meclisin beyhude turlarına rağmen bir türlü cumhurbaşkanını seçememiş olmasıydı. Devlet Beyin, MHP Lideri olduğu günden bugüne kadar ki kararlarına bakın… Söylediğini yapan, yaptığının arkasında duran bir adamdır, Devlet Bahçeli… “Çözüm Sürecine” karşıydı, haklı çıktı. İlk O “Okyanus Ötesi” diye haykırıp, FETÖ tehlikesine dikkat çekmişti, haklı çıktı. Sınır ötesi harekata destek verdi, El Bab başta olmak üzere, “Türkiye’nin güvenlik koridoru” tezine her fırsatta arka çıktı, haklıydı. 15 Temmuz gecesi, kimileri gibi evelemeden-gevelemeden net ve sarih açıklamayla, hem cumhurbaşkanının, hem de hükümetin yanında olduğunu ilan etti, tam bir lider duruşu sergiledi.

15 Temmuz darbe/işgal girişimi püskürtüldükten sonra, meclisteki tedbir amaçlı bütün yasal çalışmalarda hükümetin yanında oldu. OHAL yasasına onay verdi, cumhurbaşkanı ve hükümetin FETÖ ile mücadelesinde en büyük katkı ve desteğini esirgemedi. Devlet Beyin “Önce ülkem” savı, öylesine slogan değil, tam manasıyla tüm zamanlarda ki tutumuyla ortaya koyduğu bir düşünce silsilesidir. Almanya, Hollanda ve Belçika’da bakanlara yönelik kararı; Türkiye’ye bakışlarının bir kez daha tescili anlamına geliyor. CHP’ tepkisini, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın Almanya programını iptal ile gösterirken, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya gidip bütün dünyayı ayağa kaldıracağını söylemesi üzerine, “Cumhurbaşkanı yalnız değildir, Almanya’ya giderse bizde yanında oluruz, birlikte Almanya’ya gideriz” şeklinde oldu. Devletin bir beka sorunu olduğu, 15 Temmuz darbe/işgal kalkışmasıyla daha iyi anlaşılmıştır.

FETÖ ülkeyi dört bir yandan kuşatmış; o mahut gecede de bütün terör örgütleriyle elbirliğiyle emperyal güçlere peşkeş çekmek üzere plan yapılmıştı. Türk Milletinin kahramanca mücadelesi, bir Kurtuluş Savaşı anlamına geliyordu. 200’den fazla şehidimiz, 2 bin 500 kadar yaralı/gazimiz, bu ülkenin bekası için var oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz’dan sonraki büyük kıyamı olan “Yenikapı Ruhuna” aynen sahip çıkmasının temelinde, ülkenin beka sorunuyla doğrudan ilişkiliydi.

Devlet Bey, bir Süreyya Yıldızı gibidir. Ülkenin yön bulmasını sağlıyor. Eğer ülkeyi ve Türk Milletini doğrudan ilgilendiren tarihi bir kararda kararsızlık içerisindeyseniz, Devlet Beyin tutum ve tavrına bakarak yönünüzü bulabilirsiniz. Rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş’in izlediği siyaset her neyse, bugün onun siyasi mirasını üstlenen Devlet Beyde bu yolda bir milim sapmadan devam ediyor. Ne zaman ülke bir kaosa sürüklense, ne zaman ülke terör mücadelesinde patinaj yapmaya başlasa, ne zaman Türkiye’de bir beka sorunu olsa; yakın tarihimize bir bakın, Başbuğ Türkeş yetişmiş, son 20 yıldır da Devlet Bey yetişiyor.

Bugün, özellikle 16 Nisan referandumuyla ilgili ülkücüler ve MHP tabanıyla ilgili kumpas ve tezgahlar kuruluyor. 15 Temmuz’dan önce de MHP’yi ele geçirme planı yürürlüğe girmişti. Bunu başaramadılar. FETÖ’nün daha önceki MHP kurmaylarına kurduğu kaset şantajının ardından, Devlet Beyi MHP’nin başından almak için kurulan oyunda tutmadı.

Bütün bunlar normal siyasi parti işleri mi? FETÖ’nün kriptoları, iki parti üzerinde yoğunlaşıyor: AK Parti ve MHP… 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasıyla ilgili, CHP’nin hayır oyu ve bu minvaldeki kampanyasına diyecek bir şey yok. Lakin, FETÖ ve PKK ile siyasal uzantısı HDP’nin “hayır oyu” için yırtınmaları, doğrusu kuşkularımızı pekiştiriyor. Evet, Türkiye’nin bir beka sorunu vardır. 16 Nisan da yapılacak halk oylaması, evet oylarıyla bu kördüğümü çözecektir.

Yazarın Diğer Yazıları