Cemal İncesoyluer

FETÖ kriptolarının şifreleri…

Cemal İncesoyluer

  • 1193

 

Bu süreçte yanlışlıklar olmuyor demek, mevzunun vahametini anlamamakla eş anlamdadır. Daha önceki yazımda, gözaltılar da özenli davranılması gerektiğini ifade etmiştim.

15 Temmuz darbe/işgal teşebbüsünden sonra, FETÖ’nün başarısızlık travması yaşadığı Bektaşi sırrı değil. Ancak örgütün, mutlaka bir B ve C planları vardır. Bunlardan birisi de, FETÖ kriptoları ve trolleri maharetiyle ülkede kaos çıkarmak.

Nitekim, bunu da başardılar. Toplumda “kurunun yanında yaşında yanması” gibi bir algı, “at izinin it izine karışması” gibi bir olgu ve FETÖ prizmasının ilk 3 tabakasında mağdur bir kitle oluşturarak, bunu özelde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik propaganda malzemesi yapmak.

Fetullah Terör Örgütü (FETÖ)nün yeni bir silahlı darbe girişiminde bulunma ihtimali yok ama, ülkede kaos çıkararak özellikle AK Parti tabanında kuşku uyandıracak algı operasyonlarının düğmesine basıldı. Daha önce de, yani 17/25 Aralık darbe teşebbüsünde toplumsal infial uyandırmak için “Yolsuzluk” üzerine algı oluşturulmuştu.

FETÖ kriptoları işbaşındadır. Öyle ki, kendilerini gizlemek ve başarısız darbe teşebbüsün intikamını almak üzere, bu örgüte karşı kim mücadele etsiyse, onları ihbar, tezvirat ve asparagas yayınlarla işlem görülmesini sağlamak için uğraşıyorlar. Diğer yaptıkları ise, gerçek FETÖ’cülerin halı altına süpürülmesi ve bilgi/belgelerin karartılması adına, örgütle asla alakası olmayacak itibarlı isimlere gözaltı gerçekleşmesine çaba gösteriyorlar. Böylece, bu süreçte işin şirazesinden çıktığı intibasını vererek, argo ifadeyle bu mücadeleyi sulandırmayı hedefliyorlar.

Bunu başardıklarını söylemeliyim. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tablodan rahatsız olduğu, gerekse Başbakan Yıldırım ve hükümet üyelerinin bunun farkına vardıklarını ifade etmeleri, yukarda dile getirmeye çalıştığım savın doğruluğu ortaya çıkıyor.

Ancak, her şey bu kadar basit değil. Devlet erkleri, zaman zaman özensiz işlemleri gerçekleştirseler bile, istihbarat ve sorgulama teknikleriyle FETÖ kriptolarının bu kumpası çözülüyor. Dolayısıyla, kurulan bu tezgahlar bir bumerang gibi kriptoları bir şekilde vuruyor/vuracak…

Türkiye’nin üst düzey yönetimini zaafa uğratmak üzere “durumdan vazife çıkaran” kriptolar var güçleriyle her melaneti denerken, yerelde de zurnanın son deliği mesabesindeki kriptocuklar da kendisine merhem olmamış zekalarıyla şebeklikler yapıyorlar. Yereldeki işleyiş biraz daha farklıdır. Dedikodu, iftira, gıybet, yalan-dolan ve kulaktan kulağa koğuculukla özetleyebileceğimiz bir sistem tercih ediliyor. 

Türk Milleti, 15 Temmuz gibi kanlı bir işgal teşebbüsünü püskürttükten sonra, FETÖ ikinci filmi vizyona soktular. Buda, süreçle ilgili ülkede kaos çıkarmak. Kısmen bunu başardılar. Görüyorum ki, devlet erki bu puslu havadaki çakalların numaralarının farkındalar. Atasözümüz meşhurdur: Çakalların hükümranlığı aslanların kükremesine kadardır…

Başka bir deyişle, FETÖ kriptoları da beklesin ve görsün. Kendilerini gizlemek/saklamak adına ve ülkede FETÖ ile mücadele sürecinde kaos çıkarmak için vizyona koydukları film tutmayacaktır.

Çünkü, iftira ve yalanın hükmü, gerçeklerin karşısında mum gibi erir. FETÖ kriptolarını ne beslendikleri Pensilvanya Şeytanı, ne uşaklılığına gönüllü oldukları emperyalist dış mihraklar, nede kamu kurumlarına yuvalanan “abileri-ablaları” kurtarabilir.

Çünkü cin şişeden çıkmıştır. Cibilliyetlerine uygun niyetleri ap-açık anlaşılmıştır. Türkiye’yi peşkeş çekmek adına deyyusluğu dahi mubah gören bu güruh; kripto ve trollerin kancık kumpasları tutmayacaktır.

Çünkü, Allah bu milletle beraberdir. 15 Temmuz bedduacıların değil, bu milletin zaferidir.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları