Dr. Vehbi Kara

Bekleyin Gençler Biraz Daha Rahmet Yağsın Sel Yakındır (2)

Dr. Vehbi Kara

  • 524

Ayasofya ile ilgili makaleleri yazdığım zaman beni hükümeti eleştirmekten dolayı tehdit edenler olduğu gibi takdir ve tebrik edenler de var. İşte bunların bir kısmını dile getireyim ki bu asrın sağır kulakları çınlasın:
“İşte budur, dost acı söyler bu yazıdaki tüm eleştirilere katılıyorum. AKP’ ye oy verdim ama artık sorguluyorum. Çünkü eylem yok, söylem var. Her defasında devletin başındakiler, milleti oyalayıp duruyor. Kaldı ki bir dahaki seçimlerde başka partilere oy vermeyi düşünecek kadar bu basiretsiz icraatsızlıklardan bunalmış vaziyetteyiz. Milletin en büyük eleştirisi de bu; devlet sadece konuşuyor icraat yok özellikle dış politikada. Artık nerdeyse B.O.P için çalışıldığını düşünmeye başladım. Bu durum AKP’yi bitirir, Tayyip Beyi de bitirir. Çünkü sabrımız kalmadı. Seçimlere kadar icraat görmezsek işler değişir.”
Diğer yorumları da yazayım belki halk ile arasına kalın duvarlar ören hükümetin aklı başına gelir:
“Dedemin tapulu ganimetine ne yapacağımızı sana soracak değiliz”
“Ayasofya’ yı ibadete açan Fatih gibi biriydi, Abi sen bunu şimdi ki siyasetçilerden nasıl beklersin, her şeyin bir kaderi vardır, daha fatihler gelmedi bu ülkeye, faizle, repoyla, tahville, borsayla uğraşanlar o kutsal mekanı açmaya memur edilmezler!”
“Açın; yıllardır iktidardasınız elinizi mi tutuyorlar?”
“Fatih Sultan Mehmet Han'ın bedduası var. İstanbul'un sembollerinden biri. Camii'ye çevrilmesi gereken tarihi ve önemli bir yapı. Topraklarında bulunan bu yapıyı, zamanında İngilizler'in dayatmasıyla müzeye çevirdin. Yabancılar için ne kadar önemli olduğunu anla. Yabancıları kızdırmamak için de bugün Camii'ye çeviremiyorsun. Üzgünüm ama belki de hiç çeviremeyeceğiz. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’da ki mangal gibi yürek, ben de dahil olmak üzere hiçbirimiz de yok”.
“Belki 100 yıl için gizli bir anlaşma yapılarak Ayasofya müzeye çevrildi. Bu belki kısmı doğru ise 6 yıl sonra, 1923'te Ayasofya müze olmaktan kurtulacaktır. İki saf cemaat olacak mı, diye soranlara yazıklar olsun. Bu millet öncelikle Ayasofya'ya sonra Sultanahmet camisine akın edecektir. Caminin dolması değil, Fetih ve bağımsızlık sembolü olması önemlidir. Lozan'dan kalan gizli anlaşmaların bitmesi demektir. Fatih Sultan Mehmed Han, bedelini vererek Ayasofya'yı almış ve cami yapmıştır”.
“Fatih Sultan Mehmet'in tapulu malıdır. Çünkü o devirde fethedilen yerde yönetimin malı yönetime halkın malı halka geçerdi vakfedilirdi. Ayasofya’da kralın malıydı ve Fatih’e geçti. Fatih'te bir daha kapanmamak adına ve kapatana beddua ederek vakfetti. Açmak sorun değil, kimin için açılacağı sorun. Adam cuma namazına bile gitmiyor ve açılmasın istiyor. Gayet normal”.
Yorumlara devam edelim İnşallah…
 

Yazarın Diğer Yazıları