Dr. Vehbi Kara

Bekleyin Gençler Biraz Daha Rahmet Yağsın Sel Yakındır (3)

Dr. Vehbi Kara

  • 612

Ayasofya ile ilgili yazılarım için gelen yorumlara devam ediyoruz: 

“Adnan Menderes açamamış, Özal açamamış, Erdoğan 15 yıl oldu açamamış, Demek ki bizi bunlar yönetmiyor aga”. 
“Evet, Reisin Ayasofya konusunda pasifliğini anlamak mümkün değil. Bu kadar ehl-i dalalet birleşmiş, kendisini devirmeye çalıştıkları hengâmda neden açmaz anlamak mümkün değil! Bediüzzaman'ın dediği gibi "Halkçılar la ırkçılar birleşti seni devirmeyi çalışıyorlar âlem-i İslam namına endişe ediyorum" diyor rahmetli Menderes 'e. Evet bizde endişe ediyoruz. Aç artık, kalksın üzerimizden Aziz Fatih'in bedduası; Reis!”
“Valla hocam sizi şimdi vatan haini ilan etmezler umarım aynı şeyleri biz söyleyip kardeşlerimizi uyarınca vatan haini oluyoruz da. Ayrıca her zaman dediğim gibi Ayasofya bir dayatmadır ve dayatmaya boyun eğmiş bir millet asla istiklalinden söz edemez vesselam”.
“Sizinle aynı fikirdeyim Vehbi Bey. Selamlar, sevgiler”.
“Yol yapımında asfaltın sağlam olması için ağırlık aracı gezdiriyor. Galiba üzerimizden böyle bir şey geçti ki kalkmak biraz zor oluyor”.
“Kesinlikle açılmalı. Kimin malını kimden sakınıyorsunuz öz be öz bizim malımızı kullanamıyoruz. Ha bu arada sultanlarımız aynı zamanda roma imparatoru idiler. İnanmayan istiklal caddesindeki Ortodoks kilisesinin girişi üzerindeki mermeri okusun”.
“Vehbi Kara' ya katılıyorum. İsabetli bir yazıdır. Erdoğan, Müslümanların önündeki engelleri kaldırıyor. Ayasofya’nın açılması belki ona, belki de ondan sonra gelene nasiptir, bilemeyiz. Bu hususta Erdoğan az icraat yapmadı. Ancak, zamanında camileri ahır yapan ve Müslüman olmayı yasaklayan CHP, Ayasofya' ya da çok direnir; hâlâ oldukça gücü var çünkü. İktidar olamaz, ama Atatürk' ü eleştirenin ocağına incir ağacı dikmeye devam eder. Unutmayalım CHP; İslam’ı ortadan kaldırmak için vardır”.
“Ayasofya açılmadan önce Ayasofya da namaz kılacak şuurlu ihlaslı ve tahkiki iman ehli cemaatlerin olması, Ayasofya’nın açılması kadar önemlidir diye düşünüyorum”.
“Allah razı olsun. Yetkililere de Allah basiret ve cesaret ıhsan etsin. Allah hakkı söyleyen kalemine kuvvet versin”.
İşte bunlar Ayasofya ile ilgili olarak bana destek olan okuyucularımın sadece bir kısmının gönderdiği yazılar. İnşallah yöneticilerimiz halkın bu derinden gelen güçlü sesine kulak verir. Yazımıza Arif Nihat Asya’nın “Mahzun Ayasofya” isimli dokunaklı şiiriyle son verelim:
Ulu mabed, neye hicrana büründün böyle,
Fatih'in devrini bir nebzecik olsun söyle!
Beş vakit loşluğunda saf saftık,
Davetin vardı dün ezanlarda,
Seni ey mabedim utansınlar,
Kapayanlar da, açmayanlar da!

 

Yazarın Diğer Yazıları