Dr. Vehbi Kara

Feto'cu Amiraller Nasıl Bu Hale Geldiler? (1)

Dr. Vehbi Kara

  • 1448

15 Temmuz 2016 hain darbesini yapan amirallerden en az altı tanesi ile bahriye mektebinde beraber okuduk yani sınıf arkadaşımdı. Balyoz ve casusluk davasında yargılanan subaylarında 15 tanesinden fazlası yine 9 binler adını verdiğimiz sınıfın mensubuydular
F. Gülen’i daha iyi tanımak ve insanların kanına nasıl girdiğini görmek için 34 yıl öncesine dönüp sınıf arkadaşlarımı nasıl zehirleyip bu hale getirdiklerini anlatmaya çalışacağım. Okuyucuları uzun yazılarla sıkmamak adına bunu bölüm bölüm yayınlamayı faydalı gördüm. Kısaca Feto’nun faaliyetleri sadece bu makalede yer almıyor. Arkası da gelecek…
Sene 1982 yer Bahriye mektebi yani Deniz Harp Okulu. Benim gibi 50’ye yakın öğrenci liseden mezun olmuş üniversiteye gitmeyerek Deniz kuvvetlerine katılmıştık. Deniz Lisesinden gelen öğrencilerle birlikte intibak kampında eğitimlere iştirak ediyorduk.
Heybeliada’daki bu askeri kampta iki öğrenci Feto’cu diye bilinirdi. Bunlar namaz niyaz ile ilgilenmez benim gibi sivil liseden gelen öğrencileri kendilerine benzetmeye çalışırlardı. İlginçtir birisi bunları aradığı zaman “namaz kılıyordur” diye dinden ve dindarlardan hoşlanmayan öğrenciler tarafından çağrılırlardı. Zira okul dışında komünistler boş durmuyor askeri darbeyi kendi lehlerine çevirmeye gayret ediyorlardı. Eksik olmasın darbeci Kenan Evren de elinden geldiği kadar bunlara destek oluyor hemen hemen hergün tv ekranlarında dine ve dindarlara hakaret ediyordu.
Feto’cu bu öğrenciler namaz kılmaz kendilerini modern şekilde yaşıyor ve “dinle alakalı değiliz” şeklinde göstermeye çalışırlardı. Bu arada yüzlerce askeri okul öğrencisi “irtica” bahanesi ile okullardan atılıyordu. Berbat günlerdi…
Çocukluğumdan beri namaz kılmaya alışan benim gibi öğrenciler oldukça zor günler geçiriyordu. Bununla beraber “ne olursa olsun” diyerek namazlarımı kılıyordum. Benim namaz kıldığımı görünce Feto’cular hemen nasihat etmeye başlamışlardı. “Bu şekilde olmaz, okuldan atılırsın” diyerek namazı terk ettirmeye çalıştılar.
Her taraftan gelen bu baskıların en etkilisi bu Feto’culardı. Zira sureti haktan görünüp güya benim gibi öğrencilere yardım ediyorlardı. Ne yardım ama resmen dinin direği olan namaz kılmamıza resmen engel olmaya çalışıyorlardı.
Her ne söylenirse söylensin namazlarımı terk etmedim lakin kaç tane sınıf arkadaşım bunlar yüzünden namazını terk etti. Öyle ki son sınıfa gelinceye kadar açıktan namazını kılan Türk öğrenci neredeyse kalmamıştı. Bununla birlikte Libyalı Salim ile beraber kimseye aldırış etmeden bütün öğrencilik yılları boyunca namazımızı kılmaya gayret ettik.
O sene ramazan ayında oruç tutmayı yasaklamışlardı. Fakat ben ve 15-20 arkadaşım yasağa rağmen orucumuzu tuttuk. Bu öğrenciler arasında Feto’cu amiraller de vardı. Lakin o tarihlerde bunlara daha musallat olmamışlar kendilerini şirin gösteriyorlardı.
Ertesi sene oruç serbest bırakılınca Feto’cular ve kendine benzettikleri öğrenciler bu sefer oruç tutmamaya başladılar. “Yahu geçen sene tuttuk, yasak olsa da ibadetlerimizi yapmak ne güzel” dediysek de beni ve arkadaşlarımı dinlemediler. Namaz da olduğu gibi oruç konusunda da emir yüksekten gelmişti. Feto, bunlara kesinlikle namaz kılmayı ve oruç tutmayı yasaklamıştı. Güya akıllarınca tedbir alıyorlar kendilerini gizliyorlardı. İşte bu amiral olup darbe yapan öğrenciler böyle tezgahlardan geçip bu güne gelmişlerdi.
Kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah, vesselam…
 

Yazarın Diğer Yazıları