Eyüp Güzel

Akademisyenlerin mesajı Kürtlere

Eyüp Güzel

  • 1653

Pkk’yı ve Hdp’yi terk etmeye başlayan Kürtleri tehdit ve korkuyla durduramayan örgüt, çareyi akademisyenlerde aradı.

Çözüm sürecinde hiç boş durmayıp asfaltların altına el yapımı bomba yığınakları yapan Pkk’nın iş makinalarını yakmaya başlaması, şehir içlerinde ve şehirler arasında vatandaşın yolunu kesip kimlik kontrolleri yapması ve bunları müteakiben asker ile polise pusu kurmasıyla birlikte Güneydoğu’nun tadı/tuzu kaçtı.

Mahallelere çukurlar kazıp, barikatlar kuran. Hastane, Okul, Cami kundaklayan. Ambulanslara saldıran ve kendisine itaat etmeyen Kürtleri de “ajan, işbirlikçi, hain” ilan eden PKK’nın gerçek yüzünü gören Kürt halkı, terör örgütünü ve siyasi uzantısını terk etmeye başladı. Bu kaçışın/terk edişin önüne geçilmesi için terör örgütü ve siyasi uzantısı, paralel örgütün de desteğini alarak akademisyenleri kullandı. Üniversitelerde mescitlere/namaz kılan öğrencilere saldıran eşkiya grubunun hocaları sahne aldı ve Kürt halkına veryansın etti...

“SİZ NASIL TERK EDERSİNİZ?”

Akademisyenlerin mesajı terör örgütünü ve siyasi uzantısını terk etmeye başlayan Kürt halkına “nereye gidiyorsunuz? Nasıl gidersiniz siz?” şeklinde bir mesaj içermekteydi.

Yazarın Diğer Yazıları